Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 24.6°C
    Clouds

    Ένα μίνι «ταξίδι» στο Παγκράτι, πάντα αξίζει τον κόπο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ένα μίνι «ταξίδι» στο Παγκράτι, πάντα αξίζει τον κόπο

    Δεν είναι τυχαίο που σφύζει από ζωή!

    Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, πολύ σωστά λένε. Αντίστοιχα, δε γίνεται να είναι τόσο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια το Παγκράτι και να μη συντρέχει συγκεκριμένος λόγος. Η επιρροή της κρίσης σαφέστατα και έβαλε το λιθαράκι της για την ραγδαία ανάπτυξη ή την εξίσου ραγδαία «εγκατάλειψη» περιοχών, όμως στην προκειμένη, το Παγκράτι ήταν από εκείνες που αναδείχτηκαν ακόμη περισσότερο μέσα στην απλότητά τους. Εν μέρει, ισχύει ό,τι και στα Πετράλωνα, ο όρος «γειτονιά» ταιριάζει γάντι δηλαδή, απλά η διαφορά είναι πως εδώ, «κουμπώνουν» κάπως πιο αρμονικά όλες οι «φυλές» των εξοδούχων. Εν ολίγοις, η ποικιλία είναι μεγαλύτερη, το «χύμα» φλερτάρει με το «κυριλέ», τα βρίσκουν και αλληλοσυμπληρώνονται. Ξένος πάντως στο Παγκράτι, δεν αισθάνεσαι εύκολα.

    travelgo image
    Magic Bus

    Αναμφίβολα, το Chelsea Hotel (Πρόκλου & Αρχιμήδους 1) είναι ένα case study από μόνο του, ένα ξέχωρο success story. Γιατί δεν κατάφερε μόνο να ξεχωρίσει μέσα από το καθολικά λιτό του στυλ, αλλά ταυτόχρονα και να μυήσει ένα σωρό ακόμη μαγαζιά στην συγκεκριμένη φιλοσοφία, όπως και να δημουργήσει νέες πιάτσες και δημιουργικά «μελίσσια». Ναι, αν υπήρχε γη της επαγγελίας στην Αθήνα, αυτή θα ήταν ασυζητητί το Παγκράτι. Το εν λόγω κείμενο στο μεταξύ, άνετα μπορεί να μετονομαστεί σε «πες μου τι θέλεις να κάνεις στο Παγκράτι, να σου πω πού να πας», καθότι αφενός ολοένα και καινούργιες προτάσεις ανακαλύπτουμε σε φαγητό και ποτό, αφετέρου πάντα θα υπάρχουν εκείνες οι σταθερές αξίες που δεν τις ξεκουνάει ούτε ο τυφώνας Κατρίνα από τον χάρτη της επιτυχίας. Προφανώς και το έχουν κερδίσει αυτό με το σπαθί τους. 

    travelgo image

    Πριν λοιπόν ξεκινήσεις να διαβάζεις αυτά που εγώ ξεχωρίζω από την περιοχή και προτείνω να τους ρίξεις μια πιο διεξοδική ματιά στην επόμενή σου εξόρμηση προς τα κει, έχεις κατά νου ότι πρόκειται για προσωπικές επιλογές χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις. Εσύ, αφού ξεπεράσεις το σύνδρομο του πρωτάρη στην περιοχή, βολτάροντας περισσότερο στην πορεία θα ξετρυπώσεις σίγουρα περισσότερα. 

    Δεδομένου του ότι νηστικό αρκούδι δε χορεύει, ούτε χωνεύει εδώ που τα λέμε, στο Παγκράτι θα φας καλά. Το δικό μου αγαπημένο είναι μακράν Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe (Αρριανού 31) που μπορείς να βρεις και στα Μελίσσια. Λίγο πιο πέρα θα βρεις τον ιστορικό πια Μαύρο Γάτο (Πολέμωνος 4), ενώ θυμίζω ότι ο Μάνος Χατζιδάκις σύχναζε (και θα σύχναζε ακόμα, αν ήταν ανάμεσά μας) στον Μαγεμένο Αυλό (Αμύντα 4, Πλατεία Προσκόπων). Αν αγαπάς Αντίπαρο, ψάξε το αδερφάκι του νησιώτικου Sapou του Γιάννη Σαπουντζή (Ναϊάδων 2). Πρόσφατα, ο Βασίλαινας του Πειραιά εξαπλώθηκε προς τα δω (Βρασίδα 13), ενώ το Flamingo (Ευφράνορος 22-24 & Κρησίλα) από τις αρχές του φθινοπώρου του 2017 χτίζει αργά και σταθερά το φανατικό του κοινό, με άσσο στο μανίκι του το brunch του. Για ψάρι είτε απλά θες να το αγοράσεις ή να το φας κιόλας, ρίξε μια ματιά στο Fishpoint (Αρχιμήδους 8, Πλατεία Πλαστήρα) που τα υποστηρίζει και τα δύο. Οι φίλοι της ιταλικής κουζίνας τρώνε στο Cupola (Ευφορίωνος 13), ή πίτσα από τα Colibri (Εμπεδοκλέους 9-13, Πλατεία Βαρνάβα) και Mystic (Φερεκύδου 2). Διαφορετικά, πολύ στοχευμένα και... παραδοσιακά τσεκάρεις τα εξής: Λαστιχωτό και αφράτο τσουρέκι από το Lido (Χρεμωνίδου 35), σουβλάκι στο Έλβις (Αρχιμήδους 3, Πλατεία Πλαστήρα), παέγια βαρκελωνέζικη στο Paella Barcelona (Ευφράνορος 12) και για πιο υγιεινές επιλογές και πεντανόστιμο φαλάφελ στο επικό Baba Ghanoush (Εμπεδοκλέους 25, Πλατεία Βαρνάβα).

    travelgo image

    Κρητική ρακή, μεζέδες, αλλά και καφέ προσφέρει το Τρίγωνο καφενείο (Αρχελάου 23 & Αμύντα 15), αν θες μπύρες και pub, οπωσδήποτε επισκέπτεσαι το Berlin by 5 Drunk Men (Τιμοθέου 8). Στο σχετικά καινούργιο επίσης Monsieur Cannibal (Bρυάξιδος 24) θα βρεις value for money brunch, αρκεί να μη γίνεται χαμός (και να έχεις κάνει κράτηση). Στο Oh Boy (Αρχελάου 32) θα πας για καφέ, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην μασουλήσεις και κάτι από όλα τα υπέροχα snacks που θα βρεις εκεί, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα πάθεις το ίδιο και στην Επήρεια (Πλατεία Προσκόπων). 

    travelgo image
    Fishpoint

    Για ποτό και κοκτέιλς, ρίξε μια ματιά και στο καινούργιο Gepetto The Bar (Στίλπωνος 2, Πλατεία Βαρνάβα), αλλιώς δώσε ευκαιρίες στα αγαπημένα μου Κάιν (Αναπαύσεως 22 και Τιμολέοντος 1) και Pink Freud (Αρχελάου 7). Ατέλειωτη εναλλακτικίλα, μουσικές και άποψη εντοπίζεις στα vintage με διαφορετικό τρόπο Superfly (Εμπεδοκλέους 28, Πλατεία Βαρνάβα), Σκάζη (Εμπεδοκλέους 28-30, Πλατεία Βαρνάβα) -όπως το ομώνυμο άλμπουμ των Στέρεο Νόβα, Magic Bus (Σπύρου Μερκούρη 22), ΠαΡοΤ (Τιμοθέου 7), Καφέ Αρκούδα (Σπύρου Μερκούρη & Εριφύλης 2) και Musique Cafe (Αρριανού 37 και Αρχελάου). Η Αρμπαρόριζα κερδίζει με διαφορά... ρακόμελου (Πλ. Πλαστήρα 10) και το Medez (Φρύνης 2) εξαιτίας του απίστευτου πειρασμού που λέγεται «ταρτάκια». 

    Δε σου φτάνουν; Το Παγκράτι είναι δίπλα σου για να το εξερευνήσεις καλύτερα. 

    Ένα μίνι «ταξίδι» στο Παγκράτι, πάντα αξίζει τον κόπο
    Ένα μίνι «ταξίδι» στο Παγκράτι, πάντα αξίζει τον κόπο
    Ένα μίνι «ταξίδι» στο Παγκράτι, πάντα αξίζει τον κόπο
    Ένα μίνι «ταξίδι» στο Παγκράτι, πάντα αξίζει τον κόπο
    Ένα μίνι «ταξίδι» στο Παγκράτι, πάντα αξίζει τον κόπο
    Ένα μίνι «ταξίδι» στο Παγκράτι, πάντα αξίζει τον κόπο

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider