Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 24.7°C
    Clouds

    Απόδραση στα νότια προάστια της Αθήνας!

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Απόδραση στα νότια προάστια της Αθήνας!

    Κατά την παραμονή σας στην Αθήνα, δεν θα θελήσετε να περιοριστείτε στο κέντρο της πόλης. Τα προάστιά της προσφέρουν υπέροχες ευκαιρίες για μακρινούς περιπάτους σε δεντρόφυτους δρόμους, που θα μπορέσετε να συνδυάσετε με μια στάση σε ένα από τα πολλά ζαχαροπλαστεία, καφέ ή μπαρ των περιοχών αυτών. Τριάντα μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης, η περίφημη Αθηναϊκή Ριβιέρα σας περιμένει!

    Τα Νότια Προάστια 

    Φάληρο, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη

    Όλες αυτές οι περιοχές βρίσκονται κατά μήκος της ακτής του Σαρωνικού Κόλπου και εκτείνονται από τον Πειραιά μέχρι το ακρωτήρι της Βουλιαγμένης. Η εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας (απέχουν μόλις 20-30 λεπτά) τις καθιστά ιδανικές περιοχές για περιπάτους στη θάλασσα και κολύμπι, αφού εκεί υπάρχουν μερικές από τις καλύτερες και πιο πολυσύχναστες παραλίες στην Αττική, με ιδιαίτερα καθαρά νερά.

    Κάθε μία από τις περιοχές αυτές έχει το δικό της εμπορικό κέντρο με υπέροχα καταστήματα. Μπορείτε να περπατήσετε στις μαρίνες, που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής, να γευματίσετε ή να δειπνήσετε δίπλα στη θάλασσα, να απολαύσετε το αγαπημένο σας θαλάσσιο σπορ ή να παίξετε γκολφ. 

    Η Λέσχη Γκολφ της Γλυφάδας λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου. Κατά μήκος της ακτής υπάρχουν ξενοδοχεία με θέα στη θάλασσα.

    travelgo image

    Η παραθαλάσσια περιοχή του φαληρικού όρμου (από το Νέο ως το Παλαιό Φάληρο) σχεδιάζεται να αποτελέσει ένα τεράστιο πάρκο αναψυχής και πολιτισμού, που θα περιλαμβάνει τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις για ολυμπιακά αγωνίσματα, μικρές εγκαταστάσεις αναψυχής και πολιτιστικών εκδηλώσεων, εντυπωσιακό ενυδρείο με θέμα τη ζωή των ελληνικών θαλασσών και της Μεσογείου, κήπο πουλιών, ναυταθλητικές εγκαταστάσεις και θα συνδέεται με την εναέρια γέφυρα («Εσπλανάδα»). 

    Στο Τροκαντερό (Π. Φάληρο) μπορείτε να επισκεφτείτε το Ναυτικό Μουσείο πάνω σε ένα από τα πιο ένδοξα πολεμικά πλοία της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, το Θωρηκτό Αβέρωφ. Στην περιοχή του Αγίου Κοσμά υπάρχει μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο, ενώ στο χώρο του παλιού αεροδρομίου (Ελληνικό) προβλέπεται η δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, έκτασης 4.000 στρ.

    Η Μαρίνα Φλοίσβου με τα εστιατόρια, τα μπαρ και τις μικρές διαδρομές ανάμεσα στα κότερα, είναι μία βόλτα από μόνη της. 

    travelgo image

    Η Βουλιαγμένη είναι ένα ωραίο προάστιο με πλούσια βλάστηση, καλαίσθητες βίλες, όμορφες παραλίες, την ομώνυμη λίμνη, μοναδικού φυσικού κάλλους και μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αττικής. Οι Αθηναίοι συνηθίζουν να επισκέπτονται την ακτή για να γευματίσουν σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της ή για να διασκεδάσουν στα παραλιακά μπαρ.

    Και φυσικά στο μεγαλύτερο μέρος των προαστίων, μπορείτε να κάνετε μπάνιο σε πεντακάθαρα νερά! 

    Πώς θα φτάσετε

    Για να κινηθείτε προς τα προάστια αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τραμ, που ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος και ακολουθεί δύο δρομολόγια: η γραμμή Γ1 προς το Νέο Φάληρο (στάση «Σ.Ε.Φ.») και η γραμμή Γ2 προς την Γλυφάδα (στάση «Κολυμβητήριο»). 

    Ακόμα, η γραμμή Γ3 πραγματοποιεί το δρομολόγιο Γλυφάδα – Νέο Φάληρο, δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσετε μια μοναδική βόλτα κατά μήκος της παραλιακής ζώνης. Επίσης, τα νότια προάστια της πόλης εξυπηρετούνται από τις λεωφορειακές γραμμές Β3 (Ακαδημία – Γλυφάδα, μέσω λεωφόρου Βουλιαγμένης), Ε22 (Ακαδημία – Σαρωνίδα, γραμμή express) κ.ά.

    travelgo image

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider