Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αίγινα
    Fri 26.3°C
    Clouds

    Silver & Silk: Ένας χώρος λιτός, αφιερωμένος στην αισθητική αξία του χειροποίητου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Silver & Silk: Ένας χώρος λιτός, αφιερωμένος στην αισθητική αξία του χειροποίητου

    Χειροποίητα κοσμήματα και μεταξωτές δημιουργίες που θα ερωτευτείς με την πρώτη ματιά

    Με αγάπη και γνώση γύρω από τη μακραίωνη παράδοση της γιαννιώτικης ασημουργίας, αλλά και με θαυμασμό για τη σύγχρονη έκφραση της τέχνης του ασημιού και των ανθρώπων της, δημιουργήθηκε ένας καινούργιος χώρος στην καρδιά της Αίγινας όπου το ασήμι συναντά το μετάξι σε απρόσμενες εκδοχές!

    travelgo image

    Στο κατάστημα Silver & Silk θα ανακαλύψεις κοσμήματα μοντέρνα, ευφάνταστα αλλά και μοναδικά κομμάτια παραδοσιακής αισθητικής σμιλευμένα πάντα στο χέρι από τους τεχνίτες των Ιωαννίνων που αποτελούν τους τωρινούς συνεχιστές μιας μοναδικής πολιτισμικής κληρονομιάς.

    Ταυτόχρονα, θα βρεις και τα μαγευτικά προϊόντα της “πόλης του μεταξιού” στην Ελλάδα, τα μεταξωτά Σουφλίου! Κουκουλάρικες πασμίνες, αραχνοΰφαντες εσάρπες, χειροποίητα κοσμήματα από κουκούλια… κεντημένα στο χέρι κοσμήματα σε θρακιώτικα παραδοσιακά σχέδια. Όλα καμωμένα σε απίθανα χρώματα, με φυτικές βαφές, από τους ανθρώπους που καλλιεργούν μεταξοσκώληκες και παράγουν σύγχρονα προϊόντα μεταξιού.

    travelgo image

    Ακόμη, στο κατάστημα Silver & Silk, πάντα με τη λογική του πρωτότυπου, δυσεύρετου και μη βιομηχανοποιημένου ελληνικού προϊόντος, θα διαπιστώσεις την ποιοτική αξία της χειροποίητης δημιουργίας σε υπέροχες εσάρπες και κασκόλ από μαλλί (τεχνική felt) και μετάξι, που κατέφθασαν στην Αίγινα από τα μακρινά και απομονωμένα Ζαγοροχώρια.

    travelgo image

    Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στις διακοσμητικές δημιουργίες, που έχουν εικαστικό χαρακτήρα και φυσικά φέρουν την υπογραφή του καλλιτέχνη. Είναι ιδανικές για κάποιο δώρο καθώς κάθε μία είναι μοναδική. Ζωγραφισμένα κεραμίδια από πολύ παλιά σπίτια της περιοχής που αποτυπώνουν στιγμές του φωτεινού τοπίου της Αίγινας και ζωγραφική σε ξύλινο καμβά- απόδοση της παραδοσιακής αιγηνίτικης τεχνικής για πλέξιμο δαντέλας, που ονομάζεται Κοπανέλι.

    travelgo image

    Ως νησιώτικο κατάστημα βεβαίως, δεν θα μπορούσε να παραλείψει τα καπέλα… Και πάλι με εναλλακτική ματιά, τα καπέλα του Silver & Silk προέρχονται από παλιά αθηναϊκή πιλοποιία, είναι 100% λινά και χειροποίητα. Εντύπωση προκαλούν ορισμένα που είναι ζωγραφισμένα στο χέρι σε σχέδια αποκλειστικά φτιαγμένα για το συγκεκριμένο κατάστημα!

    travelgo image

    Το Silver & Silk είναι ένας χώρος διαφορετικός, με έμπνευση και ταυτότητα, που σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφτείς πρωτίστως για τη ζεστασιά του. Ζεστασιά που πηγάζει ανεπιτήδευτα από την αυθόρμητη εμπιστοσύνη στον χαρακτήρα των ελληνικών προϊόντων, τα οποία είναι φτιαγμένα από ανθρώπους που έχουν εκείνη την τεχνογνωσία που κληρονομείται από γενιά σε γενιά και είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στην χειρονακτική τους ιδιότητα.

    travelgo image

    travelgo image

     

    Πληροφορίες

    Silver & Silk, Handmade Creations, Cultural Gift Shop/ Ασήμι & Μετάξι, Χειροποίητες Δημιουργίες 

    Σπύρου Ρόδη 6-8, Αίγινα

    Τηλ. 22970 24094, 6946193982

    [email protected]

    Website

    Facebook

    Instagram

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider