Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 20.9°C
    Clouds

    10 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στη Μαδρίτη

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    10 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στη Μαδρίτη

    Ταξίδι σε μία από τις πιο ξεχωριστές και ζωντανές πρωτεύουσες της Ευρώπης

    Εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, ισχυρές δόσεις τέχνης σε σπουδαία μουσεία, ιστορικές πλατείες, πανέμορφα πάρκα, γραφικές γειτονιές για βόλτες, εξαιρετικό φαγητό και έντονο nightlife. Κοσμοπολίτικη, πολυπρόσωπη και εξωστρεφής, η πρωτεύουσα της Ισπανίας συνδυάζει τα πάντα και προσφέρει σενάρια καλοπέρασης σε κάθε τύπο ταξιδιώτη.

    Η Μαδρίτη ίσως να μην σε κερδίσει με την πρώτη ματιά. Είναι από εκείνες τις πόλεις που πρέπει να τους δώσεις χρόνο, να τις εξερευνήσεις, να περιπλανηθείς στους δρόμους, στις πλατείες και στις γειτονιές τους, για να σε κατακτήσουν. Ακόμα κι αν δεν αγαπάς το περπάτημα, αυτή η πόλη θα σε κάνει να το λατρέψεις. Είναι, άλλωστε, ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις τη γοητεία της αλλά και να κάψεις τις θερμίδες από τα tapas που θα καταναλώσεις.

    travelgo image

     

    Puerta del Sol, εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης

    Η γνωριμία με την ισπανική πρωτεύουσα δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει από την Puerta del Sol, την καρδιά της πόλης και το «σημείο μηδέν» του οδικού δικτύου της χώρας. Η πολυσύχναστη πλατεία σε σχήμα ημισελήνου έχει πολλά μαγαζιά και αρκετά αξιοθέατα μεταξύ των οποίων το επιβλητικό Δημαρχείο, το έφιππο άγαλμα του Καρόλου Γ΄ της Ισπανίας αλλά και το άγαλμα της αρκούδας με το δέντρο-σύμβολο της πόλης.

    travelgo image

    Plaza Mayor, μία από τις ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης

    Η ιστορική Plaza Mayor, η πιο διάσημη πλατεία της Μαδρίτης, φτιάχτηκε το 1619. Τα μάτια της έχουν δει πολλά: ταυρομαχίες, εκτελέσεις και δίκες από την Ιερά Εξέταση. Έχει ορθογώνιο σχήμα και περιβάλλεται από εντυπωσιακά κτήρια με 237 υπέροχα μπαλκόνια. Στο κέντρο της δεσπόζει το άγαλμα του έφιππου Φίλιππου του 3ου, ενώ τα εμπορικά καταστήματα, τα tapas bars και τα υπαίθρια cafes που είναι πάντα γεμάτα με κόσμο, συμπληρώνουν το σκηνικό.

    travelgo image

    Βόλτα στο Palacio Real

    Το εντυπωσιακό βασιλικό παλάτι (Palacio Real) είναι ό,τι πρέπει για αναμνηστικές φωτογραφίες και μια χαλαρή βόλτα. Μπορείς να περιπλανηθείς στα δωμάτια του παλατιού και να θαυμάσεις την εξαιρετική διακόσμηση και τις διάφορες συλλογές τέχνης. Ακριβώς δίπλα στο παλάτι βρίσκεται ο Καθεδρικός της Αλμουδένα, ένας από τους πιο όμορφους ναούς της πόλης. Μοναδική εμπειρία αποτελεί και η βόλτα στους κήπους Campo del Moro την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

    travelgo image

    Το «χρυσό τρίγωνο της τέχνης» 

    Δεν γίνεται να πας στη Μαδρίτη και να μην επισκεφθείς τα τρία διασημότερα μουσεία της πόλης, που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους- στο λεγόμενο «Χρυσό Τρίγωνο». Το φημισμένο Μουσείο του Πράδο (Prado) στεγάζει μία από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης από τον 12ο μέχρι τον 19ο αιώνα. Εδώ θα θαυμάσεις έργα των Βελάσκεθ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο, Καραβάτζιο και Ρέμπραντ. Φέτος, μάλιστα, γιορτάζει τα 200 χρόνια από την ίδρυσή του και θα φιλοξενεί μια σειρά από ειδικές εκθέσεις καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στο Museo Thyssen-Bornemisza εκτίθεται η πολύτιμη συλλογή του βαρόνου Hans Heinrich Thyssen, η οποία περιλαμβάνει από έργα ζωγράφων της ιταλικής αναγέννησης μέχρι pop art. Αν σου αρέσει η μοντέρνα τέχνη, αξίζει να επισκεφθείς και το Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia όπου εκτίθεται η περίφημη Guernica του Πικάσο.

    travelgo image

    Οι θησαυροί της αγοράς El Rastro

    Αν βρεθείς Κυριακή στην πόλη, βάλε στο πρόγραμμά σου μια βόλτα στην ιστορική υπαίθρια αγορά του El Rastro. Η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη υπαίθρια αγορά της Μαδρίτης απλώνεται εδώ και 500 χρόνια κατά μήκος της οδού Ribera de Curtidores, στην περιοχή La Latina. Στους πάγκους της θα βρεις οτιδήποτε βάζει ο νους σου: αντίκες, second-hand ρούχα, κοσμήματα, δίσκους, κόμιξ, βιβλία κ.ά.

    travelgo image

    Χαλάρωση στο Parque del Retiro

    Το Parque del Retiro είναι το μεγαλύτερο και ωραιότερο πάρκο της Μαδρίτης. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και περιλαμβάνει όμορφα γλυπτά και μνημεία, έναν πανέμορφο κήπο με τριανταφυλλιές, δύο μουσεία (Museo del Ejercito και Cason del Buen Retiro) και χώρους εκθέσεων (Palacio de Cristal). Εδώ υπάρχει κάτι για όλους: από μονοπάτια για τζόκινγκ μέχρι τεχνητή λίμνη για ρομαντικές βαρκάδες.

    travelgo image

    Gourmet shopping στη Mercado de San Miguel

    Επιβάλλεται ένα πέρασμα από την κλειστή αγορά Mercado de San Miguel, η οποία προμηθεύει ντόπιους και επισκέπτες με εκλεκτά τοπικά προϊόντα. Μπορείς να δοκιμάσεις tapas στα μαγαζιά που υπάρχουν εκεί και να ψωνίσεις από αλλαντικά μέχρι χειροποίητα ζυμαρικά και γλυκά.

    travelgo image
     
    Αξέχαστες γεύσεις

    Ακολούθησε τους ντόπιους σε ένα tapas tour από το ένα μπαρ στο άλλο δοκιμάζοντας όσους περισσότερους μεζέδες μπορείς. Jamón iberico, chorizos, γαρίδες με σκόρδο, κροκέτες μπακαλιάρου, tortillas (ομελέτα με πατάτες) και patatas bravas (κύβοι πατάτας με πικάντικη σάλτσα) είναι must γεύσεις για να συνοδεύσεις την μπύρα ή το κρασί σου. Μερικά από τα καλύτερα tapas bars της πόλης βρίσκονται στην περιοχή La Latina και στους δρόμους Cava Alta και Cava Baja. Τα μαγαζάκια της Mercado de San Miguel (Plaza de San Miguel, 5), το Casa González (Calle León 12), η Bodega de la Ardosa (Calle de Colón, 13) και η Taberna el Sur (Calle de la Torrecilla del Leal, 12) είναι μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις. Επίσης, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις bocadillos de calamares (σάντουιτς με τηγανητό καλαμάρι), αλλά και τα περίφημα churros (σαν λουκουμάδες με μακρόστενο σχήμα) που σερβίρονται με πηχτή ζεστή σοκολάτα (ιδανικά μετά το ξενύχτι). Τα καλύτερα churros θα τα βρεις στη Chocolateria San Gines (Pasadizo San Ginés, 5).

    travelgo image

    Shopping therapy

    Πλαισιωμένη από κτήρια μοναδικής αρχιτεκτονικής, η Grand Via αποτελεί την εμπορική καρδιά της πόλης, με επώνυμες μπουτίκ και πολυσύχναστα καταστήματα. Από την Puerta del Sol ξεκινάει ο πεζόδρομος Preciados που είναι γεμάτος καταστήματα για όλα τα γούστα. Στις γειτονιές Chueca και Malasana θα βρείτε εναλλακτικούς σχεδιαστές, ενώ στους δρόμους της αριστοκρατικής Salamanca είναι μαζεμένα όλα τα διεθνή fashion brands.

    travelgo image

    Επίσκεψη στο Santiago Bernabéu Stadium

    Must για τους φίλους του ποδοσφαίρου κι όχι μόνο. Το Santiago Bernabéu Stadium είναι μία από τις ιστορικότερες έδρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Οι ξεναγήσεις στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πανοραμική άποψη του γηπέδου, επίσκεψη στο μουσείο της Ρεάλ, στα αποδυτήρια, στον αγωνιστικό χώρο και στη μπουτίκ για να κάνεις τις αγορές σου.

    travelgo image

    10 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στη Μαδρίτη
    10 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στη Μαδρίτη
    10 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στη Μαδρίτη
    10 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στη Μαδρίτη
    10 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στη Μαδρίτη
    10 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στη Μαδρίτη
    10 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στη Μαδρίτη
    10 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στη Μαδρίτη

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider