Αίσθηση στην τοπική κοινωνία της Λάρισας έχει προκαλέσει η είδηση πως καθηγήτρια υπέβαλλε μήνυση κατά του προϊσταμένου της, καταγγέλλοντάς τον για βιασμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 11 Οκτωβρίου προσκόμισε στην εισαγγελία και φόρεμα στο οποίο υπάρχουν ίχνη σπέρματος, θυμίζοντας ως προς αυτό το σκέλος την υπόθεση Κλίντον – Λεβίνσκι.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα paidis.com, στη μηνυτήρια αναφορά καταγράφεται ότι όλα συνέβησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 όταν η καταγγέλλουσα εκπαιδευτικός βρέθηκε με τον προϊστάμενό της εκτός εργασιακού χώρου στο ίδιο αυτοκίνητο (σ.σ.: μετά από νυχτερινή βόλτα) και εκείνος απαίτησε να συνευρεθεί μαζί του. Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός ζήτησε αναρρωτική άδεια και να αποχωρήσει από τη θέση της στο γραφείο του προϊσταμένου.
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει έγκριση από την πλευρά του προϊσταμένου για μετακίνηση, ενώ ήδη το θέμα έφτασε με αναφορά της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Μιλώντας για το θέμα ο δικηγόρος της εγκαλούσας, Θωμάς Παπαλιάγκας, υποστήριξε ότι η εκπαιδευτικός βρίσκεται ήδη στην πέμπτη εβδομάδα αναρρωτικής άδειας και προσπαθεί να βρει τον εαυτό της. Ο ψυχίατρος που την παρακολουθεί συνιστά την αποφυγή στην έκθεση του εργασιακού της περιβάλλοντος, αφού της ξυπνά τραυματικές μνήμες
Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας larissanet.gr, ο δικηγόρος Θωμάς Παπαλιάγκας που έχει αναλάβει τη νομική υποστήριξη της καταγγέλλουσας επισημαίνει ότι «η ποινική διαδικασία κινήθηκε τάχιστα. Όμως δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες σε σχέση με αυτό γιατί πρέπει να προστατεύσουμε το απόρρητο».
Σ’ αυτό το σημείο ο κ. Παπαλιάγκας τονίζει πως «σ’ αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται μεγαλύτερη προστασία – για την ακρίβεια ένα πλέγμα κανόνων προστασίας – σε ότι αφορά το θύμα στο εργασιακό του περιβάλλον. Εδώ εν προκειμένω – επειδή είμαστε στο Δημόσιο και επειδή έχει ζητήσει την μετακίνησή της εδώ και καιρό σε δυσμενέστερη θέση από αυτήν που υπηρετεί, καθώς θεωρείται προνομιακή – ο προϊστάμενος (σ.σ. και φερόμενος ως δράστης) δεν υπογράφει την μετακίνησή της, παρά μόνο δέχεται την μετακίνηση στον ίδιο όροφο, σε άλλο γραφείο».
Μάλιστα, από την πλευρά της καταγγέλλουσας γίνεται λόγος για «προσπάθεια από την πλευρά του προϊσταμένου με χειριστικό τρόπο να της επιβληθεί», ενώ επισημαίνουν ότι «αυτοί οι άνθρωποι που είναι και ισχυροί προσπαθούν πάντοτε να δημιουργούν τύψεις ή να επιρρίπτουν μια συνυπαιτιότητα στο θύμα». «Τα θύματα αυτά πρέπει να προστατεύονται. Πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να το καταγγέλλουν αμέσως» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θωμάς Παπαλιάγκας.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.