Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα. Το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται ήδη στην πόλη και έχει στείλει ειδοποιήσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές προκειμένου να καταθέσουν. Στη συνέχεια θα καταθέσει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν συγγενείς και το ζευγάρι, σύμφωνα με το STAR.
Οσον αφορά το βίντεο με την Τζωρτζίνα που κατέγραψε η μητέρα των τριών παιδιών, σύμφωνα με το STAR «ξεκινάει με το οξυγόνο να είναι περίπου στο 90 και σταδιακά πέφτει. Νομίζω το βίντεο είναι γύρω στα 8 λεπτά. Από τη στιγμή που ξεκινάει το βίντεο η Ρούλα φωνάζει τους γιατρούς και δεν απαντάει κάποιος. Στη συνέχεια πατάει συνεχόμενα το κουμπί. Σχεδόν 1 – 2 λεπτά αργότερα ήρθε μία νοσηλεύτρια και είπε πως οι γιατροί είναι σε μία ενημέρωση. Η Ρούλα φωνάζει συνεχώς τους γιατρούς και συνέχιζε να καταγράφει ενώ έβαλε και τη μάσκα οξυγόνου στο παιδί» είπε χαρακτηριστικά ο ρεπόρτερ.
Η επεμβατική πνευμονολόγος Χριστίνα Γκόγκα ανέφερε πως το οξύμετρο στην Τζωρτζίνα δεν ήταν συνδεδεμένο και «το παιδί έχει 61 σφίξεις, το καρδιογράφημα είναι καλό. Δεν έχει σχέση το οξυγόνο με τις σφίξεις. Θεωρητικά αν το παιδί έχει υποξυγοναιμία θα έπρεπε οι σφίξεις σε έναν καλό οργανισμό να είναι υψηλές όχι χαμηλές. Αρχικά ξεκινάμε να αυξάνουμε τις σφίξεις για να μπορέσει ο οργανισμός να αντιρροπήσει στην υποξυγοναιμία. Από κει και ύστερα σε μία σοβαρή – σοβαρή υποξυγοναιμία ξεκινούν οι βραδυαρρυθμίες. Οταν έχουμε βηματοδότη υπάρχει ρυθμός που είναι εξωτερικός και όχι αποτέλεσμα του ίδιου του οργανισμού».
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και επικεφαλής της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών για τους θανάτους των τριών παιδιών Νίκος Καρακούκης ανέφερε στο STAR πως «δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Πέραν τούτου όταν καταλήξουμε θα βγει η αιτία θανάτου. Εγώ έχω την άποψη μετά από 30 χρόνια που έχω υπηρετήσει στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες πως για να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση πρέπει να οριστούν δύο άτομα που θα εξετάσουν και τους τρεις φακέλους».
«Μακροσκοπικά πρέπει να ελεγχθούν όλες οι εκθέσεις. Αν υπήρχε μία σύμπτωση απόψεων δεν θα υπήρχε θέμα ελέγχου. Εδώ επειδή δεν υπάρχει μακροσκοπικά πρέπει να ελεγθούν όλες οι εκθέσεις και πρέπει να ελεγχθούν από δύο άτομα, ιατρικοί φάκελοι, ιατροδικαστικές εκθέσεις, φωτογραφίες, όλα τα επιστημονικά δεδομένα για να καταλήξει κάποιος σε ένα συμπέρασμα. Δεν μπορώ να δώσω χρονικό ορίζοντα. Εχουμε ξεκινήσει την έρευνα και επαναλαμβάνω πως θα προκύψει αιτία θανάτου. Σίγουρα θα βγει αιτία θανάτου» ανέφερε ο κ. Καρακούκης.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.