Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα. Το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται ήδη στην πόλη και έχει στείλει ειδοποιήσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές από τα δύο μεγάλα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκαν τα παιδιά προκειμένου να καταθέσουν. Στη συνέχεια θα καταθέσει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν συγγενείς και το ζευγάρι.
Την ίδια στιγμή, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων που ήδη από την περασμένη εβδομάδα είχε μιλήσει για στοιχεία που αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της ασφυξίας πίσω από τους θανάτους της Μαλένας και της μικρής Ιριδας, έκανε μία ανάρτηση στο Facebook, κοινοποιώντας ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής για να συνδέσει τα ευρήματα περί εκφύλισης ηπατικών κυττάρων των δύο παιδιών με τη βιβλιογραφία!
Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Ο πατέρας φιλοξενείται από άλλη γυναίκα» - Τι υποστήριζε η Ρούλα Πισπιρίγκου
«Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες» σημείωσε ο ίδιος, ενώ μιλώντας στο Live News του MEGA τόνισε πως «ή θα πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό γενετικό λόγο για να μπορούν να αιτιολογηθούν ή όλα τα ενδεχόμενα, μα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»!
Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, τόνισε πως για τον θάνατο της Μικρή Μαλένας το 2019 στο νοσοκομείο «Ελπίς», οι νέες εξετάσεις φαίνεται πως επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει εκφύλιση κυτταροπλάσματος στο συκώτι του παιδιού. Τότε, οι ιατροδικαστές εκτίμησαν ότι τα αίτια του θανάτου ήταν παθολογικά, καθώς δεν υπήρχε τότε η έρευνας του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Απέδωσαν την εκφύλιση στη χημειοθεραπεία που έκανε το παιδί. Αγνόησαν όμως το γεγονός ότι μία μέρα πριν, οι εξετάσεις του παιδιού ήταν «καθαρές». Σήμερα, οι ιατροδικαστές απορρίπτουν κάθε πιθανότητα θανάτου σε παθολογικά αίτια και το αποδίδουν είτε σε υποξία, είτε σε ασφυκτικό θάνατο είτε σε τοξική παρέμβαση!
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.