Για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης στη «σκιά» της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για την δολοφονία της Τζωρτζίνας. Ο κ. Τσαντίρης τόνισε ότι η υπόθεση αυτή θα γίνει case study και θα γραφτεί σε όλα τα βιβλία της ιατροδικαστικής.
Οπως σημείωσε ο ιατροδικαστής, το όνομα της μητέρας θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες μας: «Το όνομά της, αυτηνής, θα συζητηθεί σε όλο τον κόσμο. Είναι μια πολύ δύσκολη προσωπικότητα». «Ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα» είπε ο κ. Τσαντίρης στον ΣΚΑΙ και επεσήμανε πως αν χορηγήθηκε κεταμίνη στα άλλα δύο κορίτσια θα φανεί διότι μετά θάνατον δεν υπάρχει μεταβολισμός. Ταυτόχρονα ο κ. Τσαντίρης εκτίμησε πως χορηγήθηκε κεταμίνη και στην Μαλένα.
Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ολονύχτια η ανάκριση της Ρούλας Πισπιρίγκου που κράτησε το στόμα της κλειστό
Η κεταμίνη είναι μια ουσία που κυκλοφορεί και στο παρεμπόριο ως λευκή ουσία. Επίσης, ως φαρμακευτική ουσία χρησιμοποιείται ως αναισθητικό σε ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά. Χορηγείται ενδοφλέβια, καθώς έτσι δρα ταχύτερα. Ωστόσο, μπορεί να χορηγηθεί και από το στόμα ως παυσίπονο. Ο ιατροδικαστής είπε ότι αν η κεταμίνη βρεθεί και στο στομάχι της Τζωρτζίνας τότε θα έχει δοθεί από το στόμα.
6mg κεταμίνη ανά λίτρο αίματος στην Τζωρτζίνα
Στο μεταξύ, με τη βοήθεια των ιατροδικαστών και την ανάλυση του εργαστηρίου του ΑΠΘ, διαπιστώθηκε πως στην Τζωρτζίνα υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση κεταμίνης. Σύμφωνα με τον ALPHA, οι γιατροί απέδειξαν πως στον οργανισμό του άτυχου παιδιού οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος! Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς σε 1,5 ώρα, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα αυτός που το χορηγούσε στο παιδί το ήξερε. Η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς, σύμπτωμα που είχε η Τζωρτζίνα όπως είχε παραδεχτεί η ίδια της η μητέρα. Τα 9 συνολικά επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης. Αρα δεν αποκλείεται να έγιναν 9 απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης. Πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά η κεταμίνη εντοπίστηκε από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη και στη συνέχεια από το εργαστήριο του ΑΠΘ.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.