Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες και πολυεπίπεδες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Χθες η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου απολογήθηκε μέσω υπομνήματος χωρίς να καταφέρει να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίοι της «έδειξαν» το δρόμο προς τις φυλακές Κορυδαλλού εκεί, δηλαδή, όπου θα κρατηθεί μέχρι τη δική της σε ειδικό κελί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 33χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα θα κρατηθεί σε ένα από τα δυο ειδικά κελιά που βρίσκονται στη γυναικεία πτέρυγα των δικαστικών φυλακών. Η Ρούλα Πισπιρίγκου τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες της κράτησής της μπαίνει σε ειδικό καθεστώς προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια και ακραίες καταστάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική της ακεραιότητα ακόμη και τη ζωή της, αφού το κλίμα για εκείνη ειναι εκρηκτικό και αναμένεται να πυροδοτηθεί ακόμη περισσότερο μόλις περάσει το κατώφλι των φυλακών.

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναλυτικά όλο το απολογητικό της υπόμνημα - Τι ισχυρίζεται για την κεταμίνη

Έτσι μετά το διήμερο που θα μείνει σε καραντίνα λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό στη συνέχεια θα οδηγηθεί σε ένα από τα δυο ειδικά κελιά (τα οποία δεν είναι αριθμημένα) που έχουν δημιουργηθεί στις φυλακές προκειμένου κρατούμενες για τις οποίες εκφράζονται φόβοι για τη σωματική τους ακεραιότητα να μην έρχονται σε επαφή με τις άλλες κρατούμενες. Έτσι η Πισπιρίγκου θα προαυλίζεται και θα σιτίζεται μόνη της ενώ δεν θα υπάρχει ούτε καν οπτική επαφή με τις υπόλοιπες κρατούμενες. Ειδικά σε ότι αφορά τον προαυλισμό της αυτός θα γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες και συγκεκριμένα θα βγαίνει στο προαύλιο την ώρα που για τις υπόλοιπες κρατούμενες οι πόρτες που θα οδηγούν εκεί θα είναι κλειδωμένες!

Δεν έπεισε με την απολογία της και προφυλακίστηκε

Χθες η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογήθηκε μέσω υπομνήματος τονίζοντας πως τα στοιχεία στα οποία βασίζεται η κατηγορία είναι τυχαία, ενώ επισημαίνει ότι ως μητέρα της Τζωρτζίνας, εκείνη όφειλε να είναι η σύνοδος του παιδιού στο νοσοκομείο. Στο ότι το παιδί πάθαινε όλα τα επεισόδια πάντοτε εκτός ΜΕΘ, η κατηγορούμενη απαντά ότι αυτό συνέβη επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής.

Η ίδια εκθέτει δυο λόγους για τους οποίους είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός πως η κεταμίνη δόθηκε από εκείνη στο παιδί. «Η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα, η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη έχει υποβάλλει αίτημα προς το «Παίδων» όπου νοσηλεύτηκε η μικρή Τζωρτζίνα με το οποίο ζητά να πληροφορηθεί αφενός για το εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη, αφετέρου αν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας και σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

Όπως ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη, «σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών τις ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».

Εξελίξεις με τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Την ίδια ώρα όλα δείχνουν πως ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά τον θάνατο των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας. Της Ίριδας και της Μαλένας. Σύμφωνα με πληροφορίες και για τα δυο μικρά κορίτσια οι έρευνες έχουν προχωρήσει αρκετά και ειδικά σε ότι αφορά την περίπτωση της Ίριδας τα στοιχεία που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν οι επιστήμονες είναι πολλά και «έντονα» όπως τα χαρακτήρισε ο γνωστός ιατροδικαστής Γρήγορης Λέων!

Η νέα έρευνα που ξεκινά για τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Υπάρχει, μάλιστα, εντολή να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο. Οι δυο εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνάς τους αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό τους ιατρικούς φακέλους των δυο παιδιών, όπως και να καλέσουν για κατάθεση τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ενεπλάκησαν στις δυο υποθέσεις. Παράλληλα, θα διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες από πλευράς ιατρικών εξετάσεων σε όργανα των δυο παιδιών ώστε να προχωρήσει άμεσα η έρευνα.

Υπενθυμίζεται πως τα δύο μικρά κορίτσια έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα 20 μηνών. Η Μαλένας που ήταν 3,5 ετώνι πέθανε τον Ιούλιο του 2019 και η Ίριδα που ήταν μόλις 6 μηνών έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2020.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA