Ενα - ένα τα κομμάτια της ιστορίας των νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, έρχονται να αποκαλύψουν τη μεγάλη εικόνα που κρύβει τον ή τους δολοφόνους. Η εισαγγελική παρέμβαση και το άνοιγμα των ιατρικών φακέλων στις υποθέσεις της Ιριδας και της Μαλένας, αλλά και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, έχουν φέρει νέα στοιχεία στις έρευνες των Αρχών και δεν είναι τυχαίο ότι ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι είναι πλέον θέμα ωρών να γίνουν και νέες συλλήψεις!
Διαβάστε ακόμη: Φως στο Τούνελ: Το νέο τρέιλερ με την Αγγελική Νικολούλη - Η «βόμβα» του Δασκαλάκη και η οργή της Πισπιρίγκου
«Στην αγορά των ναρκωτικών εύκολα κάποιος χρήστης μπορεί να προμηθευτεί την ουσία της κεταμίνης», δήλωσε ο κ. Μαυροειδάκος και συνέχισε «στις περιπτώσεις των δύο παιδιών με τις νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις, η αστυνομική έρευνα έχει νέα στοιχεία στην διάθεση της και γνωρίζει ήδη τι ακριβώς έχει συμβεί, μόλις βγουν και τα νέα στοιχεία από τους ιατροδικαστές, θα υπάρξουν εξελίξεις και μετά είναι θέμα ωρών να γίνουν και νέες συλλήψεις ή να εντοπιστούν και νέοι ύποπτοι». Μάλιστα, οι δύο ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς που έχουν αναλάβει να συντάξουν νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου των δυο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας συνεχίζουν τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.
«Τα ευρήματα στην Ιριδα είναι συμβατά με ασφυκτικό θάνατο»
Για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση και τις έρευνες για το θάνατο της Ιριδας και της Μαλένας μίλησε στο Live News ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. Όπως ανέφερε, «ο χρόνος διάρκειας της κεταμίνης είναι περίπου δύο ώρες ημίσειας ζωής, δηλαδή κάθε δύο ώρες πέφτει η ποσότητά της δια του δύο», προσθέτοντας ότι αν είχε χορηγηθεί στο Ωνάσειο η κεταμίνη θα έπρεπε να έχει ανιχνευθεί στα ούρα του κοριτσιού και όχι 7 μήνες μετά. «Νομίζω ότι η τοξικολογική που έχουμε στη διάθεσή μας είναι στο αίμα, συνεπώς δεν μπορεί να συνδέονται αυτά τα δύο μεταξύ τους» πρόσθεσε ο κ. Γαλεντέρης.
Σχετικά με την Ιριδα, ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι τα ευρήματα μπορεί να είναι συμβατά με ασφυκτικό θάνατο. «Θεωρώ ότι είναι συμβατά, αλλά θα πρέπει να αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο για να βγάλουμε αυτό το συμπέρασμα. Θα γίνει με τη μέθοδο του αποκλεισμού» σημείωσε. «Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν νέες έρευνες στους ιστούς και τα όργανα του βρέφους και ενδεχομένως να έχουμε κάποια νέα ευρήματα ή να ενισχύσουμε αυτά που έχουμε», συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής, τονίζοντας ωστόσο ότι όποιος αναλάβει την υπεράσπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης θα έχει αρκετά επιχειρήματα για να αντικρούσει το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου.
«Το πρώτο που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι αν ισχύει το εύρημα για την αγενεσία ή η υποπλασία του φλεβοκόμβου. Για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη μελέτη, θα πρέπει να αποκλειστεί πρώτα αυτό» τόνισε ο ιατροδικαστής και επανέλαβε ότι είναι ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο, αλλά υπογράμμισε ότι η αγενεσία φλεβοκόμβου είναι μια ακέραια αιτία θανάτου.
Οι δύο εκδοχές για δολοφονία της Ιριδας
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το MEGA «φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα στην κατάθεσή της. Πρόκειται για μια κατάθεση, η οποία είναι άκρως σημαντική και ίσως να πυροδοτήσει κι άλλες σημαντικές εξελίξεις. Το «κλειδί» βρίσκεται στο ματωμένο πανάκι της μικρής Ίριδας. Καταρχάς πρέπει να απαντηθεί από προήλθε όλο αυτό το αίμα στο πανάκι. Τα σενάρια είναι δύο: Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει μια μόνο πληγή που έχει το βρέφος και αυτή είναι μια εσωτερική γρατζουνιά που έχει μέσα στο στόμα της η μικρή Ίριδα.
Το πρώτο σενάριο, σύμφωνα με ιατροδικαστές, αυτή η πληγή μπορεί να έχει προκληθεί είτε από την πετσέτα, είτε από το νύχι αυτού που έβαλε το πανάκι μέσα στο στόμα του παιδιού. Ουσιαστικά λοιπόν το ματωμένο πανάκι και πληγή μέσα στο στόμα του παιδιού «δείχνουν» ότι πιθανώς κάποιος να έχει τοποθετήσει το πανάκι μέσα στο στόμα του παιδιού, φράζοντάς του το στόμα, με αποτέλεσμα να το σκοτώσει.
Στο δεύτερο σενάριο είναι το αίμα να προήλθε από τους πνεύμονες της Ίριδας. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να έχει έρθει το πνευμονικό οίδημα, αφού κάποιος έχει φράξει τη μύτη και το στόμα του παιδιού, οδηγώντας το σε οδυνηρό θάνατο. Ουσιαστικά σε κάθε ένα από τα δύο σενάρια, τα ευρήματα δείχνουν δολοφονία του μικρού κοριτσιού.
Ωνάσειο: Ποτέ δεν χορηγήσαμε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα
Τη δική του απάντηση σε όσα δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη (14/4), ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, σχετικά με τη χορήγηση κεταμίνης κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο, έδωσε με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το νοσοκομείο. «Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης», λέει χαρακτηριστικά το νοσοκομείο για την υπόθεση του ενός εκ των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες. Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.
«Εχω μάρτυρα για την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα»
Τη δική του εκδοχή στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, έβαλε στο τραπέζι ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για τη δολοφονία της κόρης της, Ρούλας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Οθωνας Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, η ουσία κεταμίνη είχε χορηγηθεί στον οργανισμό του 9χρονου κοριτσιού κατά τον Απρίλιο του 2021 όταν και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ωνάσειο. Θυμίζουμε ότι η 33χρονη μητέρα βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό έπειτα από την εύρεση της κεταμίνης στον οργανισμό του παιδιού, καθώς το νοσοκομείο είχε διαβεβαιώσει πως ουδέποτε αυτή η ουσία χορηγείται από γιατρούς και νοσηλευτές για περιπτώσεις όπως της Τζωρτζίνας.
Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε πως εφόσον η μαρτυρία νοσηλεύτριας του Ωνάσειου νοσοκομείου που υπήρξε υπεύθυνη της ΜΕΘ, αποδειχθεί βάσιμη, τότε ανατρέπονται όλα όσα ανακοίνωσε και το νοσοκομείο «Παίδων» περί της χορήγησης κεταμίνης. Μάλιστα, ο δικηγόρος τόνισε πως η χορήγηση της κεταμίνης είναι επίσημα καταγεγραμμένη στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας από το νοσοκομείο.
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μου τηλεφώνησε νοσηλεύτρια του Ωνάσειου και με ενημέρωσε ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα όταν νοσηλευόταν εκεί και είναι καταγεγραμμένο. Ως νοσηλεύτρια ήταν υπεύθυνη για την φροντίδα της Τζωρτζίνας και όπως αναφέρει ήταν ένα παιδί που βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση επιληψίας, ενώ αποκάλυψε ότι στη ΜΕΘ είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη για την αγωγή της θεραπείας, τη φροντίδα και τη νοσηλεία της», γεγονός που όπως λέει ο δικηγόρος της κατηγορούμενης θέτει ερωτηματικά και σε αμφιβολία τη νέα τοξικολογική εξέταση που πρόκειται να γίνει.
Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, πρόσθεσε ότι θα κληθεί και θα καταθέσει και η ίδια η νοσηλεύτρια στον ανακριτή για να επαναλάβει όλα όσα αποκάλυψε στον ίδιο. Παράλληλα, απήυθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε άλλο μάρτυρα έχει στοιχεία και μπορεί να τα καταθέσει, να το πράξει τώρα, καθώς όπως ανέφερε: «Εάν υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν όσα υποστηρίζει η μητέρα των παιδιών για την αθωότητά της, θα ήταν άδικο σε ένα σύστημα δικαίου να πάει φυλακή, χωρίς να έχει διαπράξει έγκλημα».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.