Μενού
  • Α-
  • Α+

Ζέτα Δούκα και Γιώργος Κιμούλης θα έχουν συνάντηση την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο γραφείο διαμεσολαβήτριας, προκειμένου να τα βρουν εξωδικαστικά πριν την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε ο ηθοποιός εναντίον της. Τον Ιανουάριο του 2021 η Ζέτα Δούκα κατήγγειλε δημοσίως τον Γιώργο Κιμούλη για κακοποιητική συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, μίλησε για ψυχολογική και λεκτική βία από τον συνάδελφό της ξεκινώντας έτσι το κίνημα #metoo στον χώρο του θεάτρου.

Διαβάστε ακόμη: Θωμόπουλος για Φιλιππίδη: «Οταν συναντηθήκαμε μου είπε ότι έχει σβήσει το τηλέφωνό μου»

Ο Γιώργος Κιμούλης πέρασε στην αντεπίθεση καταθέτοντας δύο πολυσέλιδες αγωγές ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας. Η μία στρέφεται κατά της Ζέτας Δούκα και ακόμη δύο συναδέλφων του, της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά, ενώ η άλλη κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, Πασχάλη Τσαρούχα, καθώς και κατά δύο ακόμη μελών του.

Με τις αγωγές του, ο Γιώργος Κιμούλης αξιώνει αποζημίωση για την ηθική αλλά και περιουσιακή βλάβη που, όπως λέει, υπέστη μετά τη καταγγελία. Ειδικότερα, ζητεί να καταδικαστούν οι τρεις ηθοποιοί και να του καταβάλλουν «αλληλεγγύως και εις ολόκληρον» το συνολικό ποσό των 231.227, 80 ευρώ. Επιπλέον, ζητεί από τη Ζέτα Δούκα 250.000 ευρώ, από τη Δώρα Χρυσικού 125.000 ευρώ και από τον Νίκο Ψαρρά 125.000 ευρώ.

Ενάμιση περίπου χρόνο μετά, οι δυο τους θα βρεθούν τετ α τετ για εξωδικαστική λύση. Όπως έκανε γνωστό η δημοσιογράφος Βιβή Μπουγιούρα μέσα από το Happy Day, βάσει ενός νόμου του 2019, όταν γίνεται μία αγωγή, οι δύο πλευρές μπορούν να τα βρουν και εξωδικαστικά.

Ο κ. Καπερνάρος, συνήγορος του Γιώργου Κιμούλη έχει έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Γεραρή, δικηγόρο που εκπροσωπεί νομικά τη Ζέτα Δούκα. «Δεν μιλάμε για την αγωγή ακύρωσης της διαγραφής του. Μιλάμε για την αγωγή που αφορά αποζημίωση για πρόκληση ηθικής βλάβης, προσβολή προσωπικότητας, από αυτά που έγιναν εναντίον του κ. Κιμούλη.

Ο κ. Καπερνάρος σε δηλώσεις του στην εκπομπή, ανέφερε:  «Μακάρι να συνειδητοποιήσουν ότι έσφαλαν. Όταν αναλαμβάνεις μία ευθύνη και λες ότι αυτό μου έκανε κάποιος, έχεις δικαίωμα ως υποχρέωση να προσφύγεις στα αρμόδια όργανα, στις αρμόδιες αρχές και να προστατεύσεις τον εαυτό σου διεκδικώντας προστασία στα συμφέροντά σου και ασκώντας τα δικαιώματά σου. Δε μπορεί να δημιουργηθούν γεγονότα πριν από 10-12-13-15 χρόνια και να τα θυμάσαι επ’ ευκαιρία ενός γεγονότος Μπεκατώρου και να λες «είμαι και εγώ παρόμοια περίπτωση» καταγγέλλοντας σε μία εκπομπή στην τηλεόραση με όλο αυτόν τον κωμικό ή μελοδραματικό τρόπο».

«Με έναν νόμο του 2019 έχει καταστεί υποχρεωτική μία αρχική συνεδρία που τη λέμε διαμεσολάβηση. Την Πέμπτη που έχει καθοριστεί αυτό το ραντεβού στην κυρία διαμεσολαβήτρια ενώπιόν της θα γίνει μία απόπειρα εξωδικαστικού συμβιβασμού. Θα παραβρεθώ εκεί με τον κ. Κιμούλη. Σημασία έχει το πώς αισθάνεται κάποιος που θεωρείται αδικημένος και είναι αδικημένος. Η θέση μας ό,τι λένε και ό,τι θα λένε τα δικαστήρια. Δεν προκαλούμε και δεν θέλουμε να κάνουμε τηλεοπτικό ντόρο. Όταν προσβαλλόμεθα, καταφεύγουμε στα δικαστήρια», κατέληξε ο ίδιος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA