Μενού
kaoykis
O σύμβουλος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Μπ. Καούκης | @alpha
  • Α-
  • Α+

Η θυρίδα της Κιβωτού του Κόσμου στη Χίο άνοιξε, τα χρήματα που βρέθηκαν μέσα ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, για την ακρίβεια στο ποσό των 57.350 ευρώ με την μητέρα του πατέρα Αντωνίου να είναι η δικαιούχος, καθώς η θυρίδα βρίσκεται στο όνομά της. Για την φορολογική και οικονομική εξέλιξη της υπόθεσης αυτής που μοιάζει τουλάχιστον... μη συμβατή με τα οικονομικά στοιχεία της ηλικιωμένης γυναίκας, μίλησε στην εκπομπή T-Live του Alpha, ο Γενικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, Μπάμπης Καούκης, αναφέροντας ότι πλέον η μητέρα του πατέρα Αντωνίου αντιμετωπίζει κίνδυνο να της επιβληθούν τεράστια πρόστιμα.

«Αρχικά, τα χρήματα που βρέθηκαν εντός της θυρίδας θα πρέπει να ταιριάζουν με το φορολογικό προφίλ της κατόχου. Θα πρέπει δηλαδή να μπορεί να δικαιολογήσει την διαδρομή τους μέχρι το κλείσιμο στη θυρίδα. Διαφορετικά, υπάρχει ένα φορολογικό κενό, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ύποπτο και κατόπιν αυτού πραγματοποιούνται έλεγχοι σε βάθος τουλάχιστον 5ετίας στα εισοδήματα της ιδιοκτήτριας της θυρίδας. Στη συνέχεια τα στοιχεία που θα προκύψουν θα πρέπει να είναι συμβατά με τα τεκμήρια βίωσης. Εάν δηλαδή η ζωή που έκανε η ηλικιωμένη ταιριάζει με το ποσό που βρέθηκε στη θυρίδα. Από τα χρήματα που βρέθηκαν, όσα δεν μπορούν να εξηγηθούν νόμιμα, χαρακτηρίζονται παράνομα και φέρουν τεράστιες ποινές.

Με υπερφορολόγηση κατά 33%, συν τα πρόστιμα, συν τις προσαυξήσεις», είπε αρχικά ο κ. Καούκης, ενώ στο ερώτημα για ποιο λόγο μπορεί να άνοιξε θυρίδα μία ηλικιωμένη γυναίκα που δηλώνει ελάχιστα χρήματα ως εισόδημα και να «κρύβει» ένα μεγάλο ποσό, ο ο Γενικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, ήταν ξεκάθαρος: «Τα πράγματα είναι λίγο - πολύ ξεκάθαρα. Λεφτά σε θυρίδα και όχι σε τραπεζικό λογαριασμό βάζει κάποιος που θέλει να τα κρύψει γιατί δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Παράλληλα, θα πρέπει να φανεί εάν υπάρχουν αναλήψεις που να δικαιολογούν το ποσό της ηλικιωμένης».  

Ο κ. Καούκης, γνώστης των τραπεζικών συστημάτων, αλλά και του πώς μπορεί να διαχειριστεί ένα ίδρυμα ή μία ΜΚΟ τις οικονομικές υποθέσεις, τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα ιδρύματα και οι ΜΚΟ ήταν μέχρι πρότινος στο απυρόβλητο, θεωρώντας ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι ασκούν ένα φιλανθρωπικό έργο όλες οι διαδικασίες θεωρούνταν νομότυπες και διάφανες. Οι καταγγελίες, όμως, που ήρθαν στο φως και αφορούν την «Κιβωτό του Κόσμου» κατέδειξαν τις αδυναμίες του κράτους σε σχέση με τον έλεγχο των ιδρυμάτων αυτών. Ο κ. Καούκης επεσήμανε ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στους οικονομικούς διαχειριστές του ιδρύματος, καθώς έβαζαν την υπογραφή τους και λάμβαναν αποφάσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA