Δεύτερο μάθημα προσανατολισμού και τρίτη μέρα Πανελληνίων για τους υποψήφιους στα ΓΕΛ. Αύριο (09/06) επιστρέφουν στα θρανία των εξετάσεων οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.
Δείτε εδώ τα θέματα που έπεσαν στο μάθημα της Χημείας, των Λατινικών και της Πληροφορικής.
«Δύσκολη η Χημεία»
Ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Χημείας του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, Μαρίνος Ιωάννου ανέφερε στο Reader για τα θέματα: «Τα σημερινά θέματα στη Χημεία κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, με εύκολες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με εξαίρεση την Α.4 που προβλημάτισε τους εξεταζόμενους. Πιθανολογούμε ότι η δυσκολία του μαθήματος θα είναι στην έκτασή του».
Για «καλά προετοιμασμένους» τα Λατινικά
Για τα θέματα που έπεσαν στα Λατινικά, η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνος Λατινικών του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, Μαρία Γκυρτή σχολίασε στο Reader: «Τα σημερινά θέματα στα Λατινικά κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, με σαφή και ξεκάθαρα θέματα όπου κάποιος καλά προετοιμασμένος μαθητής δεν θα είχε κανένα θέμα».
«Βατά» τα θέματα στην Πληροφορική
Από την άλλη, τα θέματα της Πληροφορικής ήταν βατά όπως τόνισε ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Πληροφορικής του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, κ. Αθανασόπουλος, στο Reader.
«Βατά ήταν σήμερα τα θέματα της Πληροφορικής, με το Γ και Δ θέμα να θεωρούνται εύκολα καλύπτωντας βασικές αρχές μεθοδολογίας ενώ στο Α και Β θέμα δώθηκε έμφαση στη νέα ύλη».
Τα «SOS» κατά την εξέταση των Πανελληνίων
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης καλό θα ήταν να διαβάζατε τα θέματα αργά και προσεκτικά, ώστε να κατανοήσετε τι ακριβώς ζητούν. Προτείνεται επίσης να ξεκινήσετε από το θέμα που γνωρίζετε καλύτερα.
Αφού απαντήσετε σε κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσετε άλλη μία φορά την εκφώνηση. Άξιο αναφοράς, όπως αναφέρουν ειδικοί, είναι ότι ερωτήσεις που σας φαίνονται γνωστές και εύκολες χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Ακόμη και αν κάποιο από τα θέματα δεν σας θυμίζει κάτι, δεν πρέπει να απογοητεύεστε, καθώς μπορεί στη συνέχεια της εξέτασης να «καθαρίσει» το μυαλό σας και να το κατανοήσετε.
Χρησιμοποιείτε, όπου χρειάζεται, το πρόχειρο (δηλαδή, τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου), ενώ στο γραπτό σας καλό θα ήταν να δίνετε σαφείς απαντήσεις, ώστε ο διορθωτής να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία για τις γνώσεις σας.
Προσέχετε την εμφάνιση του γραπτού, ώστε να είναι ευανάγνωστο, ενώ πολύ σημαντικό είναι να μη βιάζεστε. Αν μέσα στον ενθουσιασμό σας βιαστείτε, υπάρχει κίνδυνος να δώσετε λανθασμένες απαντήσεις.
Τι πρέπει να έχετε μαζί σας
Για να μπορέσει κάποιος να εξεταστεί χρειάζεται να έχει μαζί του κάποια έγγραφα ώστε να πιστοποιείται η ταυτότητα του υποψηφίου ενώ καλό θα ήταν να έχει κι ό,τι είναι απαραίτητο για τον ίδιο.
Ειδικότερα κάποιος χρειάζεται να έχει:
- Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο
- Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι)
- Στυλό, μολύβι, γόμα και ξύστρα
- Γεωμετρικά όργανα, όπου χρειάζονται
- Ένα μπουκαλάκι με νερό
Το Reader σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς θα δημοσιεύει τα θέματα και τις απαντήσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων 2023. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.