Πανελλήνιες ήταν και... πέρασαν για τους περισσότερους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων μιας και εξετάζονται στα τελευταία μαθήματα προσανατολισμού. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για όσους δίνουν Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Δείτε εδώ τα θέματα που έπεσαν στη Φυσική
Δείτε εδώ τα θέματα που έπεσαν στην Ιστορία
Δείτε εδώ τα θέματα που έπεσαν στην Οικονομία
Για την πλειονότητά τους, η σημερινή ημέρα είναι και η τελευταία των εξετάσεων, αφού οι υποψήφιοι εξετάζονται στα τελευταία μαθήματα προσανατολισμού. Στη συνέχεια, θα κληθούν να εξεταστούν -όσοι και όσες έχουν δηλώσει- στα ειδικά μαθήματα.
Από το Σάββατο 17 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων -με τα Αγγλικά- και θα διαρκέσουν έως τις 29 Ιουνίου.
Τα θέματα της Φυσικής απαιτούσαν ψυχραιμία
Η κ. Σιαπέρα, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Φυσικής σχολίασε για τις εξετάσεις στη Φυσική: «τα φετινά θέματα, κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, απαιτούσαν ψυχραιμία και ήταν προσπελάσιμα με εξαίρεση το θέμα Δ. που ήθελε προσοχή στη μεθοδολογία επίλυσης του».
Το μάθημα της οικονομίας ήθελε προσοχή
«Τα σημερινά θέματα ήταν σαφώς διατυπωμένα, ενώ κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης και κάποιος καλά προετοιμασμένος μαθητής θα μπορούσε να αγγίξει άριστε βαθμολογίες αρκεί να πρόσεχε στα πράξεις» ανέφερε ο Ανδρέας Λίτσας, Ακαδημαικος Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, για τα θέματα που «έπεσαν» στην Οικονομία.
Τα «SOS» κατά την εξέταση των Πανελληνίων
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης καλό θα ήταν να διαβάζατε τα θέματα αργά και προσεκτικά, ώστε να κατανοήσετε τι ακριβώς ζητούν. Προτείνεται επίσης να ξεκινήσετε από το θέμα που γνωρίζετε καλύτερα.
Αφού απαντήσετε σε κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσετε άλλη μία φορά την εκφώνηση. Άξιο αναφοράς, όπως αναφέρουν ειδικοί, είναι ότι ερωτήσεις που σας φαίνονται γνωστές και εύκολες χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Ακόμη και αν κάποιο από τα θέματα δεν σας θυμίζει κάτι, δεν πρέπει να απογοητεύεστε, καθώς μπορεί στη συνέχεια της εξέτασης να «καθαρίσει» το μυαλό σας και να το κατανοήσετε.
Χρησιμοποιείτε, όπου χρειάζεται, το πρόχειρο (δηλαδή, τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου), ενώ στο γραπτό σας καλό θα ήταν να δίνετε σαφείς απαντήσεις, ώστε ο διορθωτής να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία για τις γνώσεις σας.
Προσέχετε την εμφάνιση του γραπτού, ώστε να είναι ευανάγνωστο, ενώ πολύ σημαντικό είναι να μη βιάζεστε. Αν μέσα στον ενθουσιασμό σας βιαστείτε, υπάρχει κίνδυνος να δώσετε λανθασμένες απαντήσεις.
Το Reader σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς θα δημοσιεύει τα θέματα και τις απαντήσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων 2023.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.