Ένας ηλεκτρολόγος - ηλεκτρονικός από την Κρήτη προχώρησε σε μία σημαντική εφεύρεση καθώς παράγει καύσιμο από νερό και μαγιά μαγειρικής. Ο Μιχάλης Καλογεράκης, ζει με την οικογένειά του σε ένα χωριό έξω από το Ηράκλειο Κρήτης με πλήρη ενεργειακή αυτονομία με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ο κρητικός εφευρέτης εξηγεί με ποιον τρόπο, διασπώντας το νερό, παράγει καύσιμα. Έχει δεξαμενή με χωρητικότητα 20 τόνους πόσιμου νερού στο σπίτι του, όπου έχει δημιουργήσει ένα «καταφύγιο».
Εκεί, σύμφωνα με το dinfo.gr, μπορεί να ζήσει πολλά χρόνια με ενεργειακή αυτονομία. Παράγει οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα.
Η πατέντα του βασίζεται στην επεξεργασία του οινοπνεύματος από τα σάπια φρούτα και τη ζάχαρη και στη μετατροπή που έχει κάνει ο ίδιος στον κινητήρα της μοτοσικλέτας του.
Καθημερινά, το σύστημα του 50χρονου μπορεί να παράγει πάνω από 10 λίτρα καυσίμου, ενώ τα ίδια καύσιμα μπορεί, πέρα από το μηχανάκι, να χρησιμοποιηθούν και για τα αυτοκίνητα αρκεί να γίνει η σχετική μετατροπή του κινητήρα τους.
«Λιώνουμε τα προϊόντα και βάζουμε λίγη μαγιά μαγειρικής και νερό. Μέσα σε λίγα 24ωρα έχουμε έτοιμο καύσιμο για απόσταξη αλλά χρειάζεται να ρίξουμε ακόμα και μαγειρική σόδα, η οποία διαλύει τα οξέα που είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, επικίνδυνα όμως για τα μέταλλα.
Στη συνέχεια ακολουθεί η απόσταξη, η οποία γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν καίμε δηλαδή καύσιμο, αλλά απλώς χρησιμοποιούμε το περίσσευμα από τα φωτοβολταϊκά».
Ο κ. Καλογεράκης έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί στην αποθήκη του σπιτιού του τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, μέσω των οποίων το νερό παράγει ρεύμα και θέρμανση.
Πρόσφατα δημιούργησε έναν αντιδραστήρα που – όπως υποστηρίζει - διασπά το νερό της βροχής, σε υδρογόνο και οξυγόνο. Στη συνέχεια το υδρογόνο μπορεί να μετατραπεί, σε δωρεάν καύσιμο. Ο καυστήρας, τοποθετείται μέσα στο σπίτι και το υδρογόνο που καίγεται εκλύεται μέσα στον χώρο, με αποτέλεσμα να παρέχει ουσιαστικά μία δεύτερη πηγή θερμότητας.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.