Μενού
Κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών
Επιχείρηση εκκένωσης της Νομικής Σχολής Αθηνών | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Στον εισαγγελέα, όπου απολογούνται, οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης (15/5) οι 28 συλληφθέντες που συμμετείχαν στην κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών, ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Οι 13 εξ' αυτών, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι εξωπανεπιστημιακοί, με αρκετούς να έχουν απασχολήσει τις Αρχές, καθώς έχουν προσαχθεί παλαιότερα για επιθέσεις σε αστυνομικούς.

Πιο συγκεκριμένα, οι εννέα αλλοδαποί που συμμετείχαν στην κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών, η οποία εκκενώθηκε μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ, φέρεται να απασχολούσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια την Αστυνομία, με μία γυναίκα να έχει προσαχθεί τουλάχιστον πέντε φορές.

Νομική Σχολή Αθηνών: Το προφίλ μίας συλληφθείσας

Μία από τις συλληφθείσες είχε απασχολήσει πρόσφατα την ΕΛΑΣ, διότι ήταν ανάμεσα στα άτομα που στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2024, και ενώ κάποια άρματα μάχης είχαν μόλις περάσει από τα Προπύλαια, ανάγκασαν ένα από αυτά να σταματήσει για λίγα δευτερόλεπτα, μπαίνοντας μπροστά του και ανεμίζοντας τις σημαίες της Παλαιστίνης.

Παράλληλα το 2022 είχε συλληφθεί καθώς είχε προσπαθήσει να εμποδίσει αστυνομική επιχείρηση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ πως και η Αγγλίδα που συνελήφθη, είχε απασχολήσει ξανά το 2023 καθώς και μία από τις δυο Γερμανίδες, έχει απασχολήσει το 2024 τις Αρχές.

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκύπτουν και για το πώς βιοπορίζονταν οι αλλοδαποί συλληφθέντες καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δήλωσαν είτε άνεργοι, είτε υπάλληλοι σε ιδιωτική εταιρεία που δεν υπάρχει ή δεν λένε τι κάνουν. Επίσης, δεν έχουν και ΑΦΜ.

Από τους 15 Έλληνες πάντως που δήλωσαν φοιτητές σύμφωνα πληροφορίες, ελάχιστοι έδειξαν φοιτητική ταυτότητα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA