Μενού
  • Α-
  • Α+

Η οικονομική κρίση λόγω ανατιμήσεων και συνεχών αυξήσεων σε βασικά καθημερινά είδη, έχει «χτυπήσει» και τη Βρετανία με τους κυβερνώντες να αναζητούν τρόπους ώστε να ενισχύσουν πολίτες με χαμηλά εισοδήματα που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις. Η υπουργός Προστασίας, Ρέιτσελ Μακλίν, μιλώντας στο SkyNews ανέφερε πως θα υπάρξει προστασία και μέτρα, ωστόσο βλέποντας την επόμενη ημέρα, κάλεσε τους αδύναμους οικονομικά... να δουλεύουν περισσότερο.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Πιστοί στην εκκλησία αφόπλισαν ένοπλο που σκότωσε έναν και τραυμάτισε άλλους πέντε

«Μακροπρόθεσμα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας και να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να προστατεύονται καλύτερα. Είτε δουλεύοντας περισσότερες ώρες είτε πηγαίνοντας σε μια καλύτερα αμειβόμενη δουλειά. Αυτές είναι μακροχρόνιες, προθεσμιακές ενέργειες, αλλά σε αυτό εστιάζουμε ως κυβέρνηση» είπε μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 50 οικονομολόγοι προειδοποίησαν σήμερα ότι τα σχέδια της Βρετανίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στον χρηματοοικονομικό τομέα για την περίοδο μετά το Brexit ενέχουν τον κίνδυνο πρόκλησης προβλημάτων, όπως αυτά που οδήγησαν στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Η κυβέρνηση που επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τις «ελευθερίες του Brexit» ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι θα απαιτήσει από τις ρυθμιστικές αρχές να βοηθήσουν ώστε το City του Λονδίνου να παραμείνει ένα παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η ομάδα των 58 οικονομολόγων με τη συμμετοχή και του πρώην υπουργού Επιχειρήσεων και τιμημένου με το βραβείο Νόμπελ Βινς Κέιμπλ δήλωσε ότι ο στόχος ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας μπορεί να μετατρέψει τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε ένθερμους υποστηρικτές των τραπεζών οδηγώντας στην υιοθέτηση πολιτικών που δεν θα ανταποκρίνονται στην χρηματοοικονομική πραγματικότητα. Παράλληλα, υπάρχει ο κίνδυνος πλήγματος για την πραγματική οικονομία καθώς ο χρηματοοικονομικός τομέας απορροφάει ένα δυσανάλογο αριθμό ταλέντων, όπως ανέφεραν οι οικονομολόγοι σε μία ανοιχτή επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

«Ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται ξεκάθαρους στόχους στους κανονισμούς του που θα προωθούν την παραγωγικότητα σε ένα ευρύ φάσμα της οικονομίας, θα εξυπηρετούν την οικονομική ανάπτυξη και την ακεραιότητα της αγοράς και επίσης, θα προστατεύουν τους καταναλωτές και τους φορολογούμενους, ενώ θα προωθούν την μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, αλλά και θα αντιμετωπίζουν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την προστασία της συλλογικής μας ασφάλειας» ανέφερε η ίδια επιστολή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA