Μετά από ένα γεύμα με θαλασσινά, ένας 55χρονος άνδρας βρέθηκε στο νοσοκομείο καθώς παραπονέθηκε ότι είχε δυσκολία στην κατάποση. Ο ασθενής είπε στους γιατρούς ότι άρχισε να κάνει εμετό αφού έφαγε το συγκεκριμένο μενού στη Σιγκαπούρη.
Οι γιατροί που εξέτασαν τον άνδρα πραγματοποίησαν αξονική τομογραφία για να εντοπίσουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Όπως αναφέρει η DailyMail οι γιατροί του νοσοκομείου Tan Tock Seng πέρασαν το ενδοσκόπιο στο στομάχι του 55χρονους και χρησιμοποίησαν λαβίδες προκειμένου να πιάσουν το κεφάλι του χταποδιού.
Δεν είναι μοναδικό φαινόμενο
Η ιατρική ομάδα που μοιράστηκε την ιστορία το 2018, είπε ότι τα μπλοκαρίσματα τροφίμων σε ανθρώπους είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους στο νοσοκομείο.
Χρειάζεται ενδοσκοπική αντιμετώπιση στο 10% με 20% των περιπτώσεων, ενώ λιγότερο από το 1% απαιτεί χειρουργική επέμβαση.
«Η τεχνική ώθησης είναι η κύρια μέθοδος που συνιστάται και έχει υψηλά ποσοστά επιτυχίας, ωστόσο η χρήση υπερβολικής δύναμης μπορεί να προκαλέσει διάτρηση του οισοφάγου» είπε η ομάδα του νοσοκομείου.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.