Κρυμμένο περίπου 1.640 πόδια μακριά από την πιο κοντινή κοινότητα, αυτό το ανενεργό ηφαίστειο στο Rincón de Parangueo, κοντά στο Valle de Santiago, στο Μεξικό, μπορεί να προσεγγιστεί μόνο με μια στριφογυριστή σήραγγα, αλλά ίσως και με ιπτάμενο δίσκο, όπως λένε οι φήμες.
Καταμεσής του κρατήρα, ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο δημιουργεί πρόσκαιρες λίμνες με πορφυρό νερό, τροφοδοτώντας μύθους και δοξασίες για το αξιοθέατο, που πιστεύεται ότι φυλάσσεται από ένα τέρας σαν αυτό του Λοχ Νες, όπως γράφει η Sun.
Γαλαξιακός «κόμβος»
Οι επισκέπτες πρέπει να περπατήσουν σκυφτοί μέσα από τη μοναδική μακρόστενη σήραγγα από λευκή πέτρα, για να βγουν στην εσωτερική πλευρά του ηφαιστείου, σε αυτόν τον απόκοσμο κόμβο με το ύποπτο κόκκινο νερό και την υποτιθέμενη εξωγήινη δραστηριότητα.
Οι ντόπιο ισχυρίζονται ότι αυτός ο κρατήρας είναι ένας από τους Luminarias (φωτεινοί), επτά κρατήρες που λέγεται ότι βρίσκονται παραταγμένοι αντίστοιχα με τα αστέρια που συνθέτουν τη Μεγάλη Άρκτο. Πιστεύουν πως αυτή η διαμόρφωση σημαίνει ότι είναι το κέντρο του κόσμου, η γενέτειρα των Αζτέκων, αλλά και «αεροδρόμιο» για εξωγήινους επισκέπτες.
Κάποιοι κάτοικοι έχουν επίσης αναφέρει ότι εντόπισαν ένα πλάσμα που ζει στον κρατήρα, περιγράφοντάς το ως ένα άλλο «τέρας του Λοχ Νες».
Μεξικό: Το «αιματοβαμμένο» νερό
Το θέαμα που αντικρύζει κανείς στην άλλη πλευρά του ηφαιστείου συνήθως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Μία κυκλική, επίπεδη έκταση από λευκό θριφτό έδαφος και διάσκορπη χαμηλή βλάστηση.
Πότε-πότε όμως, από μικρούς κρατήρες αρχίζει να αναβλύζει ένα κόκκινο-μπορντό νερό, το οποίο σχηματίζει προσωρινές λίμνες και νερόλακκους. Το «αιμάτινο» νερό εξηγείται επίσης από έναν τοπικό μύθο, που υποδηλώνει ότι είναι οιωνός για επικείμενες τραγωδίες.
Σύμφωνα με ορισμένους ντόπιους, πολλά χρόνια πριν ένα νεαρό αγόρι εστάλη στον κρατήρα από το αφεντικό του, για να δει εάν το νερό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την άρδευση των καλλιεργειών.
Ο θρύλος λέει ότι το αγόρι κράτησε ένα δείγμα πριν επιστρέψει αλλά, έχοντας μεθύσει στο δρόμο, έχασε το νερό και έδωσε στο αφεντικό του ένα ψεύτικο δείγμα. Όταν το αφεντικό του ανακάλυψε το ψέμα, το αγόρι ντρεπόταν τόσο πολύ που τελικά αυτοκτόνησε μέσα στο τούνελ του ηφαιστείου, και έτσι το αίμα του έβαψε για πάντα το νερό.
Σύμφωνα με ειδικούς βέβαια, το κόκκινο χρώμα δεν οφείλεται σε καμία κατάρα ή σκοτεινή μαγεία, αλλά σε έναν μικροοργανισμό. Αυτός ο μικροοργανισμός διαβιεί στο υπέδαφος κάτω από το ηφαίστειο και έχει την ιδιότητα να παράγει αυτή την έντονη κόκκινη χρωστική.
Λόγω όμως της έντονης τεκτονικής δραστηριότητας στην περιοχή, ειδικά όταν συμβαίνει κάποιος σεισμός, οι πληθυσμοί αυτών των μικροοργανισμών αναδεύονται και ωθούνται στην επιφάνεια, όπου αναμειγνύονται με τους θύλακες νερού του κρατήρα.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.