Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρώην κριτής του δημοφιλούς ριάλιτι μόδας, GNTM, και νυν Art Director στο Fashion Worksop της Βίκυς Καγιά, Ζενεβιέβ Μαζαρί, κάθισε στον καναπέ του «Στούντιο 4», όπου και αναφέρθηκε στα πρώτα της βήματα, τις αναμνήσεις που είχε από το χωριό σχετικά με το γαλλόφωνο όνομά της, αλλά και το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπισε μαζί με τον σύζυγό της.

Ξεκινώντας την ανασκόπησή της από την παιδική της ηλικία, η Ζενεβιέβ Μαζαρί, ανέφερε ότι από τότε που ήταν παιδί μέχρι τώρα λίγα έχουν αλλάξει, καθώς παραμένει εξίσου ονειροπόλα, «ταξίδια» που, σύμφωνα με την ίδια, της τα παρείχε το παλιό της walkman. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, όπου τόσο τα βιβλία που διαβάζει, όσο και οι ταινίες που βλέπει, τη βοηθούν να «ταξιδεύει». Μάλιστα, όπως είπε η ίδια, είναι «βιβλιοφάγος και ταινοφάγος» γιατί τη βοηθούν σε αυτά τα ταξίδια της φαντασίας.

Η Ζενεβιέβ Μαζαρί εξήγησε στο τηλεοπτικό κοινό ότι το όνομά της προήλθε από τη μητέρα του πατέρα της, κοινώς τη γιαγιά της. Όπως είπε, το όνομα της γιαγιάς της ήταν Ζενεβιέβ και «αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το όνομα της άλλης γιαγιάς της ήταν «Μινούσκα», παρατσούκλι που βγαίνει από το όνομα Μήνα. «Δε θα απολογηθώ για το πώς κατέληξα ελληνικότατα με αυτό το όνομα», συμπλήρωσε.

«Σε λέγανε και χωριό σου Ζενεβιέβ; Ναι, ρε φίλε και στο χωριό μου Ζενεβιέβ με έλεγαν», είπε η ίδια χωρίς να θέλει να απολογηθεί σε κανέναν για το όνομά της. «Τα ακούω αυτά και θα πάθω εγκεφαλικό και θα φύγει το μπότοξ», συμπλήρωσε σχετικά με τα όσα ακούγονται και τις παραφωνίες γύρω από το γαλλικό της όνομα.

Τα σχολικά χρόνια και οι δυσκολίες

Σε ό,τι αφορά στα σχολικά της χρόνια, η Μαζαρί αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι ήταν το ήσυχο παιδί στο σχολείο, γιατί αντιμετώπιζε μόνη της τα κόμπλεξ και τις μαθησιακές της δυσκολίες. «Είχες μία κάρτα τεμπελιάς που σου τη δίνανε και έλεγες «δε γίνεται, δεν τη δέχομαι την ταμπέλα». Έχω φουλ δυσλεξία, που δε με βοηθούσε ούτε στο λεκτικό, ούτε στο να διαβάζω», ανέφερε χαρακτηριστικά Ζενεβιέβ Μαζαρί. «Η ανάγνωση ειδικά στο Δημοτικό ήταν μέσα στα προαπαιτούμενα, οπότε ξαφνικά ενώ σε όλα τα άλλα είχα μία φυσιολογική εξέλιξη, το να διαβάσω ένα κείμενο ήμουν Α’ Δημοτικού. Και συνεχίζω, δηλαδή δεν μπορώ να διαβάσω σκαλέτα, θα κολλήσω», πρόσθεσε.

Πώς «διορθώνεσαι»

Αρχίζεις και διορθώνεσαι, βρίσκεις τρικς αλλά στην πραγματικότητα συνεχίζεις και είσαι ένας δυσλεκτικός άνθρωπος» εξομολογείται στη συνέχεια. «Στην τάξη ένιωθα πάντα ένα στρες. Η μαμά μου με στήριξε σε όλο αυτό το ταξίδι, με πήγαινε σε γιατρούς. Κανένας δεν το καταλάβαινε. Η μαμά μου ήταν αυτή που έψαχνε ανθρώπους για να δουλέψουμε φωνητικά, λεκτικά τι θα κάνουμε. Μόνη της το ξεκίνησε, δεν υπήρχε κατεύθυνση. Της έλεγαν: είναι τεμπέλα. Μην πω την άλλη λέξη, γιατί είναι κακιά» αναφέρει η Ζενεβιέβ για τη στήριξη που έλαβε από τη μητέρα της.

«Της έλεγαν ότι έχω καθυστέρηση, κάτι που δεν επιτρέπεται να το λες γενικότερα στα παιδιά, γιατί το νευρολογικό τους σύστημα ακόμα αναπτύσσεται.Και δεν μπορείς μπροστά σε ένα παιδί να μιλήσεις για το νευρολογικό τους σύστημα, απαγορεύεται. Ήμουν μπροστά», παραδέχεται η Ζενεβιέβ Μαζαρί για το πρόβλημα της δυσλεξίας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA