Μενού
Μελομακάρονα με επικάλυψη λευκής σοκολάτας
Μελομακάρονα με επικάλυψη λευκής σοκολάτας | (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)
  • Α-
  • Α+

Δώστε μία διαφορετική... νότα φέτος στα μελομακάρονά σας, επιλέγοντας να τα φτιάξετε με σοκολάτα. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς δίνει την πιο απλή και γρήγορη συνταγή.

Υλικά για τα μελομακάρονα με σοκολάτα

Για το μίγμα

  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 100 γρ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 450 γρ. λεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. τρούφα

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1/2 λεμόνι (ακέρωτο)
  • Αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. σοκολάτα σταγόνες
  • 150 γρ. χοντροκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. ηλιέλαιο

Βήμα βήμα η συνταγή

Για το μίγμα

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα ανάδευσης τα υλικά  το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, για να λιώσει η ζάχαρη.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια.
  • Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μίγμα.
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά για να το πάρει το μίγμα. Δεν παιδεύουμε το μίγμα πολύ. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.

Για τη γέμιση

  • Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μπαλάκια, κάνουμε βαθούλωμα στη ζύμη και γεμίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και καρύδι.
  • Κλείνουμε και του δίνουμε σχήμα.
  • Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες με την ένωση προς τα κάτω.
  • Ελαφρά, κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 °C στον αέρα, για να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.

Για το γαρνίρισμα

  • Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA