Μενού
Γεμιστό ψαρονέφρι με μήλο
Γεμιστό ψαρονέφρι με μήλο | Άκης Πετρετζίκης - YouTube
  • Α-
  • Α+

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει βήμα βήμα πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα λαχταριστό ρολό ψαρονέφρι γεμιστό με μήλο, ένα φαγητό ό,τι πρέπει για τις ημέρες των γιορτών. 

Υλικά για το Ρολό ψαρονέφρι

  • 300 γρ. ψαρονέφρι
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσινο μήλο
  • 30 γρ. cranberries
  • 250 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • 80 γρ. Μετσοβόνε

Για τη σάλτσα

  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 50 γρ. νερό

Για το κους κους

  • 120 γρ. κουσκούς
  • 200 γρ. νερό, βραστό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Βήμα - βήμα η συνταγή

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο και κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ξεφλουδίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε μικρά κυβάκια, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά
  • Προσθέτουμε τα κράνμπερις, το λευκό κρασί, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι ψιλοκομμένο και σιγοψήνουμε για 10 λεπτά
  • Αφαιρούμε τη γέμιση από τη φωτιά, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει. Μεταφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά
  • Χαράζουμε και ανοίγουμε το ψαρονέφρι στη μέση με ένα μαχαίρι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια του φιλέτου
  • Προσθέτουμε τη γέμιση, το καπνιστό τυρί κομμένο σε κομμάτια και θυμάρι. Το τυλίγουμε σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο ψησίματος
  • Ρίχνουμε στο ρολό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά

Για τη σάλτσα

  • Μεταφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε τη γέμιση που έχει περισσέψει, τον ζωμό κότας, το βούτυρο, το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά

Για το κουσκούς

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το κουσκούς και προσθέτουμε βραστό νερό, πιπέρι, αλάτι και ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά

Για το σερβίρισμα

  • Σε μία πιατέλα σερβιρίσματος προθέτουμε, το κουσκούς, αφαιρούμε τον σπάγκο από το ψαρονέφρι, το κόβουμε σε φέτες και το μεταφέρουμε πάνω στο κουσκούς
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.