Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.5°C
    Clouds

    Φθινόπωρο στο Πήλιο! Τσαγκαράδα, Μακρυνίτσα ή Μηλιές; (pics)

    ΠΗΛΙΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Φθινόπωρο στο Πήλιο! Τσαγκαράδα, Μακρυνίτσα ή Μηλιές; (pics)

    Μαγικά τοπία, τρεχούμενα νερά και επιλογές για ρομαντικούς, κοσμοπολίτες και λάτρεις των αξιοθέατων!

    Από τους προορισμούς που έχει να σου δώσει πράγματα όλες τις εποχές, το Πήλιο με τα κρυστάλλινα νερά και τις ονειρεμένες παραλίες του καλοκαιριού, προσφέρει μαγικές εικόνες και το Φθινόπωρο.

    Με τον Οκτώβριο να συνεχίσει να χαρίζει ηλιόλουστες μέρες, μία απόδραση σε κάποιο από τα χωριά του… θα σου μείνει αξέχαστη. Το μεγάλο δίλλημα, βέβαια, είναι ποιο από όλα να προτιμήσεις! Η σωστή απάντηση είναι «Εξαρτάται τι θες»!

    travelgo image

    Αν ανήκεις στην κατηγορία των ρομαντικών, η Τσαγκαράδα είναι η ιδανική επιλογή. Αιωνόβια πλατάνια, τρεχούμενα νερά, παραδοσιακά αρχοντικά πρωταγωνιστούν και ένα υπέροχο σκηνικό με φόντο ένα παραμυθένιο δάσος μετατρέπεται στο πιο ειδυλλιακό background για ζευγάρια!

    travelgo image

    Για τους κοσμοπολίτες και τους λάτρεις του gourmet, η ψήφος πάει στη Μακρυνίτσα.

    Ένα τουριστικό μέρος, που καθημερινά υποδέχεται εκατοντάδες επισκέπτες, ξεχωρίζει για τις χαλαρές βόλτες που καταλήγουν στην κουκλίστικη πλατεία της, για τα εξαιρετικά κουτούκια με ντόπια κρέατα και εξαιρετικούς μεζέδες αλλά και για το «αυθεντικό» τσίπουρο. Μην παραλείψεις να επισκεφθείς και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου,  ένα από τα πιο ενδιαφέροντα λαογραφικά μουσεία.

    travelgo image

    Αν, τέλος, θέλεις sightseeing, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις Μηλιές.

    Παραδοσιακά αρχοντικά που σώθηκαν από την φωτιά του 1943, περίτεχνες βρύσες που αναβλύζουν κρυστάλλινο νερό του βουνού, ο παλιός σταθμός του θρυλικού Μουντζούρη και η εντυπωσιακή γέφυρά του σε κερδίζουν από την πρώτη ματιά. Στα αξιοθέατα της περιοχής και η εκκλησία των Ταξιαρχών, με τις τουλάχιστον εντυπωσιακές τοιχογραφίες της, που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider