Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις ενέργειες για την αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου από τη Novartis, για το σκάνδαλο υπερσυνταγογράφησης, έχει ήδη ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. «Τώρα, ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες από το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο από τη Novartis» σημείωσε. 

«Και ήδη υπάρχει πρόταση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ήδη συστήνουμε τις Επιτροπές και θα ζητήσουμε και παρουσία με δικηγορικό γραφείο στις ΗΠΑ, στη βάση της απόφασης του Νιου Τζέρσι. Όποιος ξέρει στοιχειώδη νομικά γνωρίζει ότι αυτή η απόφαση απευθύνεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες που συνδέονται είτε με υπερσυνταγογράφηση είτε με κατευθυνόμενη συνταγογράφηση ή με συγκεκριμένες κλινικές δοκιμές», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

«Αυτή τη δουλειά, λοιπόν, που δεν κάνατε πέντε χρόνια εσείς ως κυβέρνηση, διότι δεν κάνατε ούτε μία, ούτε μισή ενέργεια για να διεκδικήσετε από τη Novartis χρήματα, θα την κάνουμε εμείς και θα τα διεκδικήσουμε τα χρήματα στη βάση του σκανδάλου, που είναι σκάνδαλο συνταγογράφησης, υπερσυνταγογράφησης, κατευθυνόμενης συνταγογράφησης, κλινικών δοκιμών, προκειμένου να υπάρχουν χρήματα για γιατρούς και όχι στη βάση την οποία εσείς επιλέξατε που ήταν η στοχοποίηση δέκα πολιτικών προσώπων που δικαιώνονται από την ελληνική Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το ζήτημα των αρχειοθετήσεων των καταγγελιών προστατευόμενων μαρτύρων κατά πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πλεύρης σχολίασε την τοποθέτηση του βουλευτή του, Σάκη Παπαδόπουλου για την υπόθεση, η οποία διαφοροποιήθηκε από τη θέση του κόμματος. Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε στη Βουλή πως το κόμμα του οφείλει να αποδεχθεί τις δικαστικές αποφάσεις που θέτουν στο αρχείο τις υποθέσεις των πολιτικών προσώπων που στοχοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Η τοποθέτηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχει εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η λογική στάση, αν μιλάμε για διάκριση εξουσιών. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε έρευνα, κατέληξαν σε συμπεράσματα και στήθηκαν οι 10 κάλπες. Στις 10 κάλπες ψηφίσατε και στείλατε ανθρώπους να εξεταστούν. Είναι δουλειά των βουλευτών να μπαίνουν στη διαδικασία να ζητάνε πράξεις αρχειοθέτησης και να κάνουν νομικές παρατηρήσεις επί των πράξεων αρχειοθέτησης; Σας τιμά αυτή η συμπεριφορά; Προστατεύετε την Δημοκρατία με αυτό τον τρόπο; Θέλετε να αναλάβετε ρόλο εισαγγελέα;», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

«Άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις του κ. Παπαδόπουλου. Τι έχετε να πείτε, όμως, τώρα στους συναδέλφους σας που παίρνουν θέση σε πράξεις, οι οποίες έχουν αρχειοθετηθεί και ουσιαστικά κρατάνε τη μομφή και τον ψόγο προς το πολιτικό πρόσωπο;» συνέχισε ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε: «Την αρμοδιότητα καλώς ή κακώς το Σύνταγμα την ορίζει να την έχουν οι βουλευτές μέχρι ενός σημείου. Μόλις κάνουν το πόρισμα και το στείλουν στη Δικαιοσύνη, πλέον δεν είναι δική μας δουλειά εδώ. Αντιθέτως, δική μας δουλειά είναι πώς θα διασφαλίσουμε το δημόσιο χρήμα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA