Τώρα που το σενάριο των πρόωρων εκλογών έχει καεί - τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου - έχει ξαναζεσταθεί αυτό του ανασχηματισμού. Σας είχα μεταφέρει πριν λίγες μέρες το μειδίαμα του πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ρωτήθηκε από τους πολιτικούς συντάκτες του ΣΚΑΙ, λίγα λεπτά μετά τη ραδιοφωνική του συνέντευξη για το εάν προτίθεται να αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα. Μαθαίνω πάντως ότι εάν γίνουν αλλαγές δεν θα αφορούν το βασικό κυβερνητικό κορμό αλλά θα γίνουν μικροδιορθώσεις στον δρόμο προς τις κάλπες. Ακούω ας πούμε ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης μπορεί να μετακινηθεί. Και πως πιο κεντρικό ρόλο θα αποκτήσουν οι κκ. Σκυλακάκης, Παπαθανάσης αλλά και ο προερχόμενος από την Κεντροαριστερά, Πάνος Τσακλόγλου. Τώρα εάν υπάρξει και αλλαγή στο Αμυνας, όλο και κάποιο ανακάτεμα της τράπουλας μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους υπουργούς που μπορεί να μετακινηθούν. Υπομονή ως τις αρχές Σεπτέμβρη, όπως μου είπε μια πηγή μου.
Διαβάστε ακόμη: F-35, αμυντική συνεργασία, τουρκική προκλητικότητα στην ατζέντα Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ
Αρχή από την Κρήτη για το ΠΑΣΟΚ
Σε ρυθμούς προγράμματος μπαίνει το ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Χριστοδουλάκης τελείωσε τη συγγραφή και με τη κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου/Κοινοβουλευτικής Ομάδας η οποία θα πραγματοποιηθεί μάλλον στις 26 Ιουλίου, αρχίζει η διαβούλευση με τα στελέχη. Προγραμματίζεται επίσης μια μεγάλη εκδήλωση , ίσως στην Κρήτη, για να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα της διαβούλευσης του προγράμματος με τους πολίτες. Αν δεν υπάρξει τελικά εκλογικός αιφνιδιασμός το Σεπτέμβριο, ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου θα είναι το «ξαναζέσταμα» της κομματικής βάσης με σειρά εκδηλώσεων σε όλες τις περιφέρειες ώστε να καταλήξουμε στην προγραμματική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο.
Τι είδε ο Ντιμιτρόφ στην Αθήνα
Ενας «φίλος» ήταν στην Αθήνα από τα παλιά αυτές τις μέρες. Πρόκειται για τον Νίκολα Ντιμιτρόφ, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας που υπέγραψε με τον Νίκο Κοτζιά την συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Ντιμιτρόφ, καλεσμένος του Συμποσίου της Σύμης έμεινε για ένα διήμερο στην Αθήνα και μαθαίνω πως είχε συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες της χώρας που έμειναν πάντως κάτω από τα ραντάρ. Σε συνομιλία του με πηγή μου δήλωσε απογοητευμένος για τα όσα συμβαίνουν στη γειτονική μας χώρα με τη Βουλγαρία - μάλιστα τόνισε πως δεν περίμενε ποτέ πως η 28χρονη διαμάχη με την Ελλάδα θα λάμβανε τέλος «αναίμακτα» την ώρα που η σύγκριση με την Βουλγαρία δημιουργεί τόσο μεγάλη πολιτική αναταραχή στα Σκόπια. Να σημειώσω εδώ πως για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια η εμπιστοσύνη στην ΕΕ έχει πέσει κάτω από 80% στη Βόρεια Μακεδονία, λόγω του γαλλικού βέτο που έχει καθυστερήσει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.