Μενού
alexis-georgoulis
Αλέξης Γεωργούλης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει με αφορμή την καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματική κακοποίηση. Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η καταγγέλλουσα κινήθηκε προσεκτικά σε δύο μέτωπα, προκειμένου να «δέσει» τις κατηγορίες, ενώ φέρεται να έχει καταθέσει δύο μηνύσεις.

Η μία αφορά την κατηγορία για βιασμό και η άλλη για ξυλοδαρμό. Επειδή πάντα ο βιασμός είναι πιο δύσκολο να αποδειχθεί, η καταγγέλλουσα ξεχώρισε τις υποθέσεις, προκειμένου να μην καταπέσει και η κατηγορία του ξυλοδαρμού. Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι όλα έχουν γίνει με προσοχή από μεριάς της, γιατί έλαβε οδηγίες από ειδικούς και σύλλογο κακοποιημένων γυναικών. Η όλη διαδικασία θα είναι μυστική και ακόμα και οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη δε θα έχουν πρόσβαση αν δεν αρθεί η ασυλία του. Γι’ αυτό υπάρχει μια αίσθηση βιασύνης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής για την άρση της ασυλίας

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στις 8 Μαΐου αναμένεται να οριστεί εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την υπόθεση. Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, αναμένεται να οριστεί ο εισηγητής στην Επιτροπή JURI, η οποία θα συζητήσει στη συνεδρίασή της το ζήτημα της άρσης της ασυλίας του Έλληνα ευρωβουλευτή. Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό η συζήτηση να αρχίσει στις 30 Μαΐου, ίσως όμως η όλη διαδικασία να μεταφερθεί τον Ιούνιο.

Ακόμα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο στην αρχή της συνεδρίασης να καλέσουν τον Αλέξη Γεωργούλη κεκλεισμένων των θυρών. Ο ίδιος άλλωστε ζητά να συνεργαστεί με τις αρμόδιες Αρχές στην έρευνα, αρνούμενος τις κατηγορίες που τού καταλογίζονται. Στο πλαίσιο αυτό, πηγές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξαναφέρνουν στο προσκήνιο τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή απέναντι στους συνεργάτες του, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες, φαίνεται να έχει αλλάξει πάνω από πέντε συνεργάτες. Αυτό που φέρεται να έλεγαν όταν έφευγαν αυτοί οι άνθρωποι είναι ότι «δεν αντέχουμε άλλο, δεν μπορούμε άλλο τη συμπεριφορά του». Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια ΕΡΤ, οι αποχωρήσαντες εργαζόμενοι έκαναν λόγο για bullying και προτιμούσαν να φύγουν, να προσπαθήσουν να βρουν μια άλλη δουλειά γιατί δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα.

«Δεν μιλάμε για απολογία ακόμα διότι δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία»

Όπως τονίζει ο Έλληνας δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Νίκος Κορογιαννάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα είναι η αλήθεια. Γνωρίζουμε ότι υποβλήθηκε μια αίτηση από τον αρμόδιο εισαγγελέα των Βρυξελών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη για θέματα που αφορούν βιασμό, βία, σεξουαλική παρενόχληση», είπε ο συνήγορος του ευρωβουλευτή.

Παράλληλα, συνέχισε: «Όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της άρσης της ασυλίας η αναμενόμενη εξέλιξη είναι ότι ο ανακριτής θα καλέσει τον κ. Γεωργούλη για να τον ακούσει. Δεν μιλάμε για απολογία ακόμα διότι δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον του, όμως ο ανακριτής δεν μπορεί να κλείσει τον φάκελο εάν δεν εξετάσει και τον καταγγελλόμενο»

Αναφορικά με τις ποινές που προβλέπει η νομοθεσία για τέτοια αδικήματα, ο Νίκος Κορογιαννάκης είπε: «Οι ποινές που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για τον βιασμό στο Βέλγιο είναι πέντε ως δέκα χρόνια. Το αν θα είναι πιο κοντά στο πέντε ή πιο κοντά στο δέκα εξαρτάται από τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε υπόθεσης. Τι έντασης βίας υπάρχει, αν υπάρχουν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία ή και ελαφρυντικά στοιχεία».

Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι η υπόθεση Γεωργούλη θα αργλησει πολύ να φτάσει στις δικαστικές αίθουσες του Βελγίου, καθώς η σχετική διαδικασία είναι χρονοβόρα και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA