«Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία», διεμήνυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη σημερινή (05/03) συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο του Κυριάκου Πιερρακάκη για την Παιδεία στη χώρα.
«Διαχρονική προγραμματική θέση του κόμματος μας είναι η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΠΑΣΟΚ θέλει:
- Ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο.
- Ισχυρά μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.
- Ισχυρή ρύθμιση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.
«Τον κ. Μητσοτάκη βοηθά η ανυπαρξία αντιπρότασης. Εμείς, όμως, έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση τόσο για το ορθό πλαίσιο λειτουργίας των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων όσο και για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε ένα fund και ένα κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, να ιδρύσουν ένα παράρτημα επί της ουσίας κερδοσκοπικό στη χώρα μας», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ανδρουλάκης: Επίθεση σε Μητσοτάκη
«Η Ελλάδα ήταν ευρωπαϊκή εξαίρεση και ο κ. Μητσοτάκης μας καθιστά εκ νέου εξαίρεση, καθώς θα επιτρέπεται η ίδρυση κερδοσκοπικών ξένων παραρτημάτων αλλά όχι ελληνικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων», είπε στη συνέχεια.
«Δεν μπορεί κάποιοι εδώ και δύο χρόνια να αγοράζουν και να επενδύουν, και να έρχεται ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις επενδύσεις τους. Αυτό δεν είναι διευθέτηση; Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Διαφωνία με Ανδρουλάκη για τη γραμμή
Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα προηγήθηκε σφοδρή διαφωνία του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τη Νάντια Γιαννακοπούλου.
Οι δύο τελευταίοι φέρονται να διαφώνησαν με την γραμμή της καταψήφισης του νομοσχεδίου, που επέλεξε τελικά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ η συζήτηση ήταν ζωηρή και σε ορισμένες στιγμές έντονη, με τους βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να ασκούν αιχμηρή κριτική, τόσο για το πώς διαμορφώθηκε η αρνητική θέση του κόμματος, όσο και για το γεγονός ότι δεν γίνεται κατανοητή η θέση του.
Τέθηκε επίσης θέμα θεσμικής λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας, με τη συζήτηση να μπορούσε να γίνει νωρίτερα, αλλά δεν θα άλλαζε η θέση του ΠΑΣΟΚ.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.