Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σαντορίνη
    Fri 23°C
    Clear

    Παραλίες Σαντορίνης: τοπία από άλλο πλανήτη!

    ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Παραλίες Σαντορίνης: τοπία από άλλο πλανήτη!

    Μπλε βαθιά νερά, ηφαιστιογενή πετρώματα, μαύρη, άσπρη και κόκκινη άμμος, απότομα βράχια σμιλευμένα από την αλμύρα και τον άνεμο, μοναδικοί γεωλογικοί σχηματισμοί, μαύρα γυαλιστερά βότσαλα και υπέροχο σεληνιακό τοπίο: αυτά είναι τα συστατικά των παραλιών της Σαντορίνης. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα και οι ιδιαιτερότητες του εδάφους της προσδίδουν έντονο μυστηριακό χαρακτήρα και στις παραλίες της. Απολαύστε μια ατελείωτη έκταση από μαύρη άμμο και ψιλό βότσαλο στις ανατολικές ακτές του νησιού, ενώ στα νότια δεσπόζουν εξωτικές παραλίες όπως η λευκή και η κόκκινη. Βουτήξτε στη μαγεία τους!

    Περιηγηθείτε στο βόρειο τμήμα του νησιού για να ανακαλύψετε τις υπέροχες παραλίες γύρω από την Οία. Οι περισσότερες δεν διακρίνονται εύκολα από τον κεντρικό δρόμο, ενώ η ομορφιά τους είναι ιδιαίτερα άγρια και ασυνήθιστη. Το γραφικό Αμμούδι, το λιμανάκι της Οίας, είναι ένας μικροσκοπικός κολπίσκος με υπέροχη θέα στον ψηλά σκαρφαλωμένο οικισμό της με τα πολλά γραφικά ταβερνάκια. Από το λιμανάκι της Αρμένης, ένας μικρός ορμίσκος πίσω από το Αμμούδι, μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη θέα στο απέναντι νησί της Θηρασσιάς.

    travelgo image
    Αμμούδι, Σαντορίνη

    Αν δεν θέλετε να ανεβείτε και να κατεβείτε τα 286 σκαλιά που το συνδέουν με την Οία, δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε ένα γαϊδουράκι. Οι λάτρεις της δράσης θα βρουν επίσης στην Αρμένη ένα καταδυτικό κέντρο. Αν αντίθετα αναζητείτε ηρεμία και γαλήνη, τότε οι Μπαξέδες (ή Παράδεισος) και ο Κολούμπος, μια μεγάλη λωρίδα με μαύρη-γκρι άμμο (παραλία γυμνιστών), είναι ιδανική επιλογή. Ας σημειωθεί ότι η παραλία έχει πάρει το όνομά της από το υποθαλάσσιο ενεργό ηφαίστειο «Κολούμπος» που βρίσκεται στην περιοχή. Το μαύρο βότσαλο και οι ψηλοί κοφτοί βράχοι συνθέτουν ένα τοπίο άγριας ομορφιάς στην παραλία του Κάθαρου, ενώ στο Πορί, μια μικρή παραλία με αμμουδιά που συνήθως προτιμάται από οικογένειες, θα κολυμπήσετε σε ολοκάθαρα νερά και θα φάτε φρέσκο ψάρι!

    travelgo image
    Κολούμπος

     Οι παραλίες στην ανατολική πλευρά του νησιού δεν είναι οργανωμένες ούτε πολυσύχναστες – κάτι που φυσικά τις καθιστά ιδανικές για ηρεμία και χαλάρωση. Το άγριο φυσικό τοπίο, οι εντυπωσιακοί σμιλευμένοι από το κύμα βράχοι, η μαύρη άμμος, τα ηφαιστειακά πετρώματα, τα δέντρα οξιάς και οι αγκυροβολημένες ψαρόβαρκες στα μικρά γραφικά λιμανάκια είναι τα χαρακτηριστικά μικρών απομονωμένων παράδεισων, όπως το Ξηροπήγαδο, ο Βουρβούλος και ο Έξω Γιαλός.

    Εξερευνήστε τη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και κολυμπήστε σε παραλίες με μαύρη άμμο ή μαύρο βότσαλο και βαθιά μπλε νερά! Ο Μονόλιθος ενδείκνυται κυρίως για οικογένειες, καθώς είναι πιο ρηχή σε σχέση με άλλες παραλίες της Σαντορίνης αλλά και γιατί διαθέτει παιδική χαρά για τα μικρά παιδιά. Και οι νέοι όμως μπορούν να διασκεδάσουν σε κάποιο beach bar ή να παίξουν βόλεϊ σε κάποιο από τα γήπεδα. Το Καμάρι είναι μια από τις πιο κοσμοπολίτικες οργανωμένες παραλίες του νησιού με υπέροχα κρυστάλλινα νερά, αμέτρητα εστιατόρια και καφέ.

    Η πανέμορφη μαύρη αμμουδιά με το ψιλό βότσαλο κυριαρχεί και εδώ… Η πιο γνωστή και δημοφιλής παραλία του νησιού, ιδιαίτερα για τους νέους, είναι η Περίσσα, Περίβολος και Άγιος Γεώργιος, παραλίες που αποτελούν ουσιαστικά έναν ενιαίο κορμό, καθώς διαδέχονται η μία την άλλη. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η εξωτική κατάμαυρη αμμουδιά αλλά και η μεγάλη της έκταση (5 χλμ.). Τα αμέτρητα beach bars και οι ταβέρνες που βρίσκονται στο δρόμο πάνω από την παραλία την κάνουν ακόμη πιο ελκυστική για τους επισκέπτες που αναζητούν ζωντάνια και διασκέδαση! Ωστόσο, στη Μαύρη Παραλία σάς προσφέρεται και η δυνατότητα να εκτοξεύσετε την αδρεναλίνη σας στα ύψη επιδιδόμενοι σε θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως θαλάσσιο σκι, wind surfing και κατάδυση!

    travelgo image
    Περίσσα

    Νότια θα συναντήσετε την τεράστια οργανωμένη παραλία της Βλυχάδας, όπου η μαύρη άμμος με το ψιλό βότσαλο και τα κοφτά επιβλητικά βράχια δημιουργούν ένα μυστηριακό σεληνιακό τοπίο μοναδικού κάλλους… Δίπλα από την παραλία έχει κατασκευαστεί μαρίνα που εξυπηρετεί μεγάλα σκάφη αναψυχής και ιστιοπλοϊκά. Εκεί στεγάζεται και ο Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης. Η διπλανή παραλία της Αλμύρας με φόντο ηφαιστειακούς, σμιλευμένους από την αλμύρα βράχους θα σας προσφέρει στιγμές ξενοιασιάς και γαλήνης. Το Ακρωτήρι πέρα από το γνωστό αρχαιολογικό χώρο διαθέτει και μια όμορφη παραλία. Η Καλντέρα είναι μια μικρή, ήσυχη παραλία με υπέροχη θέα προς το ηφαίστειο, ενώ ο Γιαλός είναι σχετικά απομονωμένη και προσεγγίζεται μόνο με τζιπ.

    Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου βρίσκεται η πιο φημισμένη ίσως παραλία του νησιού: η περιβόητη Κόκκινη Παραλία (κεντρική φωτό). Το κόκκινο των βράχων, το μπλε της θάλασσας και ένα εντυπωσιακό μείγμα λευκής, μαύρης και κόκκινης άμμου δημιουργούν μια εντυπωσιακή παλέτα χρωμάτων, μια μοναδική εικόνα που αποκαλύπτει απλόχερα το μεγαλείο της φύσης. Στην παραλία θα φτάσετε είτε με τα πόδια από το λιμανάκι του Ακρωτηρίου (περίπου 10 λεπτά) είτε με βάρκες που αναχωρούν από το Καμάρι, το Ακρωτήρι και την Περίσσα. Από την κόκκινη παραλία μπορείτε να πάτε με βαρκάκι στην εξίσου διάσημη Άσπρη παραλία, μια μικρή παραλία με πεντακάθαρα νερά, μαύρη, ψιλή άμμο, ελαφρόπετρες και άσπρα-γκρι βότσαλα στη σκιά ενός ψηλού λευκού βράχου. Υπάρχει βέβαια και ένα (δύσκολο) μονοπάτι από την Καμπιά για να την προσεγγίσει κανείς. Κολυμπήστε κατά μήκος της ακτής προς την Κόκκινη και θα συναντήσετε μικρές σπηλιές για απολαυστικές πριβέ βουτιές!

    travelgo image
    Καμάρι

    Ανακαλύψτε το νησί εν πλω: από το λιμάνι του Αθηνιού των Φηρών αναχωρούν καραβάκια που πραγματοποιούν εκδρομές στα δύο μικρά νησάκια στο κέντρο του ηφαιστείου, την Παλαιά και τη Νέα Καμμένη. Απολαύστε την κρουαζιέρα σας και αφήστε τη ρομαντική σας διάθεση να σας πλημμυρίσει αγναντεύοντας το ξακουστό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης…

    Θαλάσσια σπορ
    • Τα καλύτερα σημεία για κατάδυση: το ακρωτήρι Τρυπητή στη Θηρασιά και το ναυάγιο στην Παλιά Καμένη. Ο ύφαλος στην περιοχή Αδιάβατη (εντός της καλντέρας, νότια, κοντά στο Ακρωτήρι) προσφέρεται επίσης για βουτιές, ενώ, εάν θέλετε να ανακαλύψετε σπηλιές, πρέπει να καταδυθείτε στα Μέσα Πηγάδια και στο βράχο του Ινδιάνου. Άλλες περιοχές που προσφέρονται είναι ο Αρμένης (για wall dive), το Αμμούδι και το Ασπρονήσι.
    • Καταδυτικά κέντρα θα βρείτε στο Αμμούδι, στο Καμάρι, στην Περίσσα και στην Οία.
    • Εξοπλισμό για θαλάσσιο σκι και windsurfing θα βρείτε στις παραλίες Καμάρι, Περίσσα και Αβίς.
    • Ιστιοπλοΐα/ yachting: Η Θήρα είναι ένα από τα νησιά που αγαπούν οι ιστιοπλόοι. Όσοι διαθέτουν σκάφος θα δέσουν στο λιμάνι του Αθηνιού ή στη μαρίνα της Βλυχάδας, στο νότιο άκρο του νησιού. Μπορείτε επίσης να δέσετε στο Γιαλό, το παλιό λιμάνι των Φηρών. Ασφαλές επίσης είναι και το λιμάνι της Νέας Καμένης και της Αρμένης στην Οία.
     

    Παραλίες Σαντορίνης: τοπία από άλλο πλανήτη!
    Παραλίες Σαντορίνης: τοπία από άλλο πλανήτη!
    Παραλίες Σαντορίνης: τοπία από άλλο πλανήτη!
    Παραλίες Σαντορίνης: τοπία από άλλο πλανήτη!
    Παραλίες Σαντορίνης: τοπία από άλλο πλανήτη!
    Παραλίες Σαντορίνης: τοπία από άλλο πλανήτη!
    Παραλίες Σαντορίνης: τοπία από άλλο πλανήτη!

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider