Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σαντορίνη
    Fri 23.1°C
    Clear

    4+1 λόγοι για να πας στη Σαντορίνη τον Οκτώβριο

    ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    4+1 λόγοι για να πας στη Σαντορίνη τον Οκτώβριο

    Από το καλύτερο ηλιοβασίλεμα μέχρι το Santorini Experience, αυτό το νησί τα έχει όλα και δεν είναι μόνο για τον Αύγουστο.

    Από το καλύτερο ηλιοβασίλεμα μέχρι το Santorini Experience, αυτό το νησί τα έχει όλα και δεν είναι μόνο για τον Αύγουστο.

    Ηλιοβασίλεμα που βουτά στη θάλασσα, βόλτες στην Καλντέρα, βραβευμένες διοργανώσεις, κορυφαία γαστριμαργικά ταξίδια και μονοπάτια που οδηγούν στους δρόμους του κρασιού.

    Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να απολαύσεις στο έπακρο όλα τα παραπάνω χωρίς τη ζέστη του Ιουλίου και (σίγουρα) χωρίς τον συνωστισμό του Αυγούστου;

    Το φθινόπωρο στη Σαντορίνη είναι ήπιο. Αυτό σημαίνει ότι ο Οκτώβρης είναι ο ιδανικός μήνας για να επισκεφτείς το πιο διάσημο νησί των Κυκλάδων.

    Ένας world-class προορισμός σε περιμένει για να σε ξεναγήσει σε κάθε μυστική γωνιά του, αλλά και να σου χαρίσει μια μοναδική εμπειρία που μόνο σε αυτό τον τόπο μπορείς να τη ζήσεις στο έπακρο: το Santorini Experience. 

    Ακόμη να πειστείς; Πάμε να δούμε αναλυτικά τους λόγους που προτείνουμε να φτιάξεις βαλίτσα για Αιγαίο τον Οκτώβρη.

    5. Το ηλιοβασίλεμα

     travelgo image

    Το ηλιοβασίλεμα της Οίας είναι από μόνο του εντυπωσιακό. Το ηλιοβασίλεμα της Οίας χωρίς τους τουρίστες να έχουν πιάσει ΟΛΕΣ τις καλές θέσεις είναι το καλύτερο.

    Ο Οκτώβρης προσφέρεται και σου δίνει στο πιάτο το σκηνικό που κάνει τους ανθρώπους σε κάθε άκρη του πλανήτη να παραμιλούν. Περπατάς ανέμελος, φτάνεις τελευταία στιγμή λίγο πριν ο ήλιος κάνει την περίφημη βουτιά του και ο βράχος σου έχει κρατήσει το καλύτερο σποτ. Δίκαιο. 

    4. Οι κρατήσεις

    travelgo image

    Οικονομικό δωμάτιο στο Ημεροβίγλι; Τσεκ. Dinner στο «Esperima Bar Restaurant» την τελευταία στιγμή; Τσεκ (tip: η φάβα είναι must στην παραγγελία). Επίσκεψη στα μουσεία του νησιού και την αρχαία πολιτεία του Ακρωτηρίου; Τσεκ. Θέση στο καταμαράν για τον γύρο του νησιού; Τσεκ.

    Αυτή είναι η εποχή που μπορείς να χαρείς τα δυνατά χαρτιά της Σαντορίνης χωρίς περιορισμούς και χωρίς πλάνο ημερών. Ό,τι σου αρέσει, όποτε σου αρέσει επειδή δεν είναι Αύγουστος αλλά Οκτώβρης. 

    Πάρε και μια γεύση από τη φάβα που θα δοκιμάσεις απολαμβάνοντας την πιο ωραία θέα πριν συνεχίσεις την ανάγνωση:

    travelgo image

    3. Η ανάβαση στο ηφαίστειο 

    travelgo image

    Χωρίς τους 35 βαθμούς Κελσίου του Ιουλίου, όλα μοιάζουν πιο εύκολα. Ανεβαίνεις στο ηφαίστειο, περνάς από την Κόκκινη και τη Μαύρη παραλία και απολαμβάνεις τη μοναδικότητα της Σαντορίνης όπως κανείς.

    Μπορεί βέβαια να συναντήσεις και την πρωταθλήτρια Κέλλυ Αραούζου να κολυμπάει στο πλευρό σου - αλλά αυτό είναι στα θετικά της υπόθεσης.

    travelgo image

    2. Το μεσημέρι στο Αμμούδι

    travelgo image

    Στην περιοχή γύρω από το Αμμούδι γυρίστηκαν σκηνές από το Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life.

    Υπάρχει καλύτερο πράγμα από ένα μεσημέρι σε μια παραλία – σε ένα σκηνικό (κυριολεκτικά) βγαλμένο από ταινία – να απολαμβάνεις το μπάνιο και να χαλαρώνεις χωρίς τις φωνές και τις ρακέτες των διπλανών;

    Το καλύτερο; Μετά από τις βουτιές θα πιάσεις και το καλύτερο τραπέζι στο Ammoudi Fish Tavern για να δοκιμάζεις μοναδικούς μεζέδες. Σκέφτεται κανείς κάτι καλύτερο;

    1. Το Santorini Experience 

    travelgo image

    Tο Santorini Experience λαμβάνει χώρα για τέταρτη χρονιά στο πιο διάσημο νησί των Κυκλάδων 5-7 Οκτωβρίου. Kαι έχεις κάθε λόγο να δώσεις το «παρών».

    Αρχικά είναι το αγωνιστικό κομμάτι. Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 διαφορετικές διαδρομές που χαίρουν μοναδικής θέας του ηφαιστείου από την Καλντέρα, καθώς και τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία.

    Συγκεκριμένα, η διαδρομή των 5 χλμ. «Αριστείδης Αλαφούζος» είναι για τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα, των 10 χλμ. για πιο εξοικειωμένους στις αποστάσεις και των 15 χλμ. γι’ αυτούς που αγαπούν τη δύναμη, την τεχνική και την αντοχή. Όλες οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία. Οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί από τον πρώην μαραθωνοδρόμο, κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητή τρεξίματος και διευθυντή της All About Running, Νίκο Πολιά και το “Santorini Experience” έχει ενταχθεί στην παγκόσμια κοινότητα του World’s Marathons (που αριθμεί περισσότερους από 4.146 αγώνες τρεξίματος παγκοσμίως).

    travelgo image

    Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εκεί. Υπάρχει και το κομμάτι των αγώνων κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης που πραγματοποιούνται την Κυριακή 7 Οκτωβρίου με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (KOE), σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας της FINA. Οι αθλητές ετοιμάζονται για τη μεγάλη βουτιά και εσύ δεν μπορείς να λείπεις.

    Όσο για τους συμμετέχοντες του Santorini Experience που θέλουν να συνδυάσουν άθληση και διασκέδαση; Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) έχει φροντίσει και για αυτό και θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συναυλία για το κοινό στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ., το απόγευμα του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου, με το συγκρότημα C:Real.

    Oι εγγραφές συνεχίζονται για το Santorini Experience και ολοκληρώνονται την 31η Αυγούστου 2018. Προλαβαίνεις!

    Travel tip: Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σε θέματα δρομολογίων, ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενοικιάσεων αυτοκινήτων και διαμονών πατήστε εδώ.

    Περισσότερες πληροφορίες στο: santorini-experience.com

     

    *Photo credits: 

    1 Running photo @ Santorini Experience by Loukas Hapsis

    2 Swimming photo/ Esperisma Bar - Restaurant/ Ammoudi Fish Tavern @ Santorini Experience by Elias Lefas

    3 Kelly Araouzou photo credit: @ Santorini Experience / Vangelis Patsialos

    4+1 λόγοι για να πας στη Σαντορίνη τον Οκτώβριο
    4+1 λόγοι για να πας στη Σαντορίνη τον Οκτώβριο
    4+1 λόγοι για να πας στη Σαντορίνη τον Οκτώβριο
    4+1 λόγοι για να πας στη Σαντορίνη τον Οκτώβριο
    4+1 λόγοι για να πας στη Σαντορίνη τον Οκτώβριο

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider