Μενού
χαλακατεβακης
Το Κανάλι της Βαγγελίτσας: Μαρία Φιλίππου - Βασίλης Χαλακατεβάκης.
  • Α-
  • Α+

Τους έχουμε παρακολουθήσει εκατοντάδες φορές στην τηλεόραση, εκεί όπου έγιναν πασίγνωστοι. Γνωρίζουμε όμως από πού ξεκίνησαν;

Δείτε εδώ: Χώρισε και έχασε 15 κιλά μέσα σε λίγους μήνες χωρίς δίαιτα - Η κίνηση ματ

Παρακάτω, επιχειρήσαμε να καταγράψουμε πασίγνωστους ηθοποιούς και τα ξεκινήματα τους σε τηλεοπτικές (και όχι μόνο) παραγωγές, όταν ήταν νέοι, αθώοι, και απονήρευτοι.

Δείτε εδώ: «Ο δρόμος της ντροπής»: Η ιστορία ενός δρόμου στο Χαλάνδρι που έχει κάνει τους κατοίκους να παρανοήσουν

Από τον Σπύρο Μπιμπίλα και τον Βασίλη Χαλακατεβάκη, στη Δήμητρα Παπαδόπουλου, την Ελένη Ράντου, και τη Μαρία Καβογιάννη. 

Ο Κώστας Κόκλας στο «Άντε Γεια» και τις «Δύο Ορφανές» (1991)

αντε γεια - κοκλας
Ο Κώστας Κόκλας στο «Άντε Γεια»

Τον γνωρίσαμε ως: Χασάπη πολυτάλαντο στα «Εγκλήματα», το 1997.

Το ξεκίνημα του: Η αδικοχαμένη κωμωδία του Σταμάτη Φασουλή, «Οι Δύο Ορφανές», πέρα από το φοβερό δίδυμο Κατιάνα Μπαλανίκα-Άννα Φόνσου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, είχε και τον 25χρονο Κόκλα στο ντεμπούτο του στην τηλεόραση.

Δείτε εδώ: Πρώην εργαζόμενη σε κρουαζιέρες αποκαλύπτει ότι το δωρεάν παγωτό μπορεί να κρύβει νεκρούς

Ο Κόκλας έπαιξε και στην ταινία «Άντε Γεια» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, δίπλα στον Άλκη Κούρκουλο, την ίδια χρονιά.

Η Ελένη Ράντου στο «Ουράνιο Τόξο» (1983)

Ελενη Ραντου, ντεμπούτο
Η Ελένη Ράντου, στη σειρά «Ουράνιο Τόξο», 1983.

Τη γνωρίσαμε από: Το «Αχ Ελένη», τη σειρά που έγραψε και πρωταγωνίστησε στο Mega.

Το ξεκίνημα της: Το «Ουράνιο Τόξο» ήταν μια κοινωνική σειρά του 1983, με τους Άγγελο Αντωνόπουλο, Μπέτυ Αρβανίτη και Μαρία Τζομπανάκη.

Δείτε εδώ: Νίκαια: «Ήταν πατέρας-αφέντης» λένε για τον 64χρονο που σκότωσε τον γαμπρό του - Τι έγραφε σε σημείωμα

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80 έπαιξε σε αρκετές ακόμα σειρές, όπως το «Χαίρε Τάσο Καρατάσο», και η «Οδός Ανθέων» του Γιάννη Δαλιανίδη.

Ο Γιάννης Μπέζος στο «Πάρκινγκ» (1984)

Μπεζος
Γιαννης Μπεζος, 1984

Tον γνωρίσαμε από: Τότε που αναρωτιόταν ποιος έφτιαξε το σύμπαν, στους Απαράδεκτους.

Το ξεκίνημα του: Ήταν το «Πάρκινγκ», μια «εύθυμη σειρά» της ΕΡΤ, στην οποία υποδυόταν τον νεαρό που έψαχνε δουλειά. Αξίζει να τονίσουμε πως στη συνέχεια ο Μπέζος έπαιξε ακόμα και σε μια βιογραφικού τύπου ταινία, με τίτλο «Αθώος ή Ένοχος», η οποία κατέγραφε την υπόθεση του Δράκου του Σέιχ Σου, Νίκου Παγκρατίδη.

Δείτε εδώ: Ρουκ Ζουκ: Παίκτες είπαν ότι ο Κουτσούμπας είναι τραγουδιστής - Δεν ήξεραν ποιος είναι πρωθυπουργός

Επίσης, την εποχή των «Απαράδεκτων», πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μπέζος συνεργαζόταν και με τον σπουδαίο σκηνοθέτη Κώστα Τσιάνο και την Αλίκη Βουγιουκλάκη!

Ο Βασίλης Χαλακατεβάκης στο «Κανάλι της Βαγγελίτσας» (1987)

χαλακατεβακης
Το Κανάλι της Βαγγελίτσας: Μαρία Φιλίππου - Βασίλης Χαλακατεβάκης.

Τον γνωρίσαμε ως: Εκείνον τον διαχειριστή που ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΣΟΥΛΗ και γι' αυτό εξόργιζε τη Ρένια, στους Απαράδεκτους, το 1991.

Το ξεκίνημα του: Πάρα πολύ θέατρο, στο πλευρό του θρυλικού σκηνοθέτη Καρόλου Κουν, αρκετές συνεργασίες με το θρυλικό Ελεύθερο Θέατρο, και από το 1987, «Το Κανάλι της Βαγγελίτσας», ένα τηλεοπτικό πείραμα της Άννας Βαγενά, που σατίριζε τον ερχομό της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Δείτε εδώ: Μπέττυ Μαγγίρα για Καινούργιου - Μπάρκα: «Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης δεν φέρει ευθύνη;»

Εκεί ο Βασίλης Χαλακατεβάκης υποδύθηκε έναν ερωτύλο καμεραμάν, που ερωτοτροπούσε με την παρουσίαστρια Σαμάνθα και έκανε άνω κάτω το γύρισμα. 

Ο Σπύρος Μπιμπίλας στον «Άνθρωπο με το Γαρύφαλλο» (1978) 

Τον γνωρίσαμε από: Εγώ από το «Τιμόν και Πούμπα», όταν έδινε την φωνή του στον Τιμόν. Εσείς;

Το ξεκίνημα του: Ο  «Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο» ήταν μια βιογραφική ταινία για τον Νίκο Μπελογιάννη. Στους «Απέναντι», την κλασική ταινία του Πανουσόπουλου με τους Μπέτυ Λιβανού, Άρη Ρέτσο, Δημήτρη Πουλικάκο και Κωνσταντίνο Τζούμα, είχε έναν πιο ενδιαφέροντα, σχεδόν queer ρόλο.

Δείτε εδώ: Η τραγουδίστρια «φωτιά» που συζητάει για το «Just the two of us» και ο παίκτης Ανδρέας Γεωργίου

Όσο για την πρώτη του παρουσία μπροστά από κάμερα γυρισμάτων, με τους θρυλικούς «Πανθέους», εκεί τα λόγια περιττεύουν. Ο Σπύρος Μπιμπίλας έχει ένα ζηλευτό παλμαρέ από συμμετοχές σε σπουδαίες παραγωγές του σινεμά, του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Η Ρένια Λουιζίδου στο «Ένας Φιλήσυχος Άνθρωπος» (1988)

Την γνωρίσαμε από: Τις σειρές «Αυθαίρετοι» και «Απαράδεκτοι» (δύο θρυλικές σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης σε δύο χρόνια!). Την είδαμε και στο «Πλάκας Μέλαθρον», το άτυπο σίκουελ των Αυθαίρετων.

Το ξεκίνημα της: Δίπλα στον Θύμιο Καρακατσάνη, στη σειρά  «Ένας Φιλήσυχος Άνθρωπος» και στην επιθεώρηση «Ο Χορός του Οζάλ.ογγου».

Μια σύνοψη από τη σειρά του Καρακατσάνη:

Ένας φιλήσυχος συντηρητής επίπλων, που κατοικεί σε μια μικροαστική γειτονιά, γίνεται ήρωας της ημέρας, οταν άθελα του αποτρέπει μια ληστεία τραπέζης. Συγκεντρώνει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και σταδιακά γλιστρά προς την «τρέλα του μεγαλείου».

Ο Θοδωρής Αθερίδης στο «Μ' αγαπάς;» (1988)

Θοδωρης Αθερίδης
Αφίσα της ταινίας «Μ'αγαπάς»

Τον γνωρίσαμε από: Το σχήμα των Άγαμων Θυτών στο θέατρο, το «Είμαστε στον Αέρα» στην τηλεόραση. 

Το ξεκίνημα: Ήταν η ταινία «Μ'αγαπάς;» του Γιώργου Πανουσόπουλου, με τους Ανδρέα Μπάρκουλη και Μπέτυ Λιβανού. Παρακάτω μια σύνοψη αυτής της υπέροχης ταινίας, όπου ο Αθερίδης υποδύεται τον πρωταγωνιστή σε νεαρή ηλικία.

«Ένας λάτρης του γυναικείου φύλου, προσπαθώντας να δει μια γυναίκα που κάνει γυμνή ηλιοθεραπεία, πέφτει από το μπαλκόνι και σκοτώνεται. Λίγο πριν πεθάνει, απ’ το μυαλό του περνούν όλες οι ερωτικές του αναμνήσεις. Μετά το θάνατό του, ο άνθρωπος στον οποίο μεταμοσχεύθηκε η καρδιά του συνεχίζει να βλέπει τις ίδιες εικόνες και θα ερωτευθεί τη χήρα του».

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο «Πατήρ, Υιός και Πνεύμα» (1989)

Σπυρος Παπαδόπουλος Πατήρ Υιος και Άγιο Πνεύμα
Σπυρος Παπαδόπουλος - Πατήρ Υιος και Άγιο Πνεύμα (1989)

Τον γνωρίσαμε από: Εκείνη τη σειρά που υποδυόταν έναν διαφημιστή, που κάποτε είχε μπει στο Πολυτεχνείο (για να ρίξει μια γκόμενα;).

Το ξεκίνημα του: Ήταν ο αστυφύλακας στον «Τυχαίο Θάνατο ενός Αναρχικού» το 1987 και ακολουθησε το πειραματικό σινεμά με τη «Γυναίκα που Έβλεπε Όνειρα» και το «Πατήρ, Υιος και Άγιο Πνεύμα», στην τηλεόραση, δίπλα στον Γιώργο Κωνσταντίνου.

Η Μαρία Καβογιάννη στο «Ράδιο Αίσθημα» (1990)

Τη γνωρίσαμε από: Έναν επικό αυτοσχεδιασμό του «Μακαρένα» στο Ντόλτσε Βίτα το 1994.

Το ξεκίνημα της: Η δασκάλα που έγινε ηθοποιός! Η Μαρία Καβογιάννη συμμετείχε σε ανέβασμα Αριστοφάνη (Θεσμοφοριάζουσες) το 1985, και από το 1990, με το «Ράδιο Αίσθημα», ένα show με κωμικά σκετς με παρουσιαστή τον Αντώνη Ανδρικάκη, έκανε το ξεκίνημα της στην τηλεόραση.

Ακολούθησε το «Ροζαλία, ένα μπεστ σέλερ», δίπλα στην Άννα Παναγιωτοπούλου, σε έναν σουρεάλ, απερίγραπτο ρόλο.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου σε πολλές βιντεοταινίες, όλες το 1987

Τη γνωρίσαμε από: Εκείνη τη σειρά που μιμήθηκε την Κιμ Μπάσιντζερ για να «ρίξει» τον Σπύρο.

Το ξεκίνημα της: Πάρα πολλές βιντεοκασέτες, μια σπουδαία σειρά δίπλα στην Άννα Βαγενά. Ένα λαμπρό μέλλον την περίμενε στη γωνία.

Bonus

Το (ατελείωτο) βιογραφικό του Γιάννη Μποσταντζόγλου 

μποστατζογλου
Ο Γιάννης Μποστατζόγλου και ο Στάθης Ψάλτης στο «Βασικά Καλησπέρα σας»

Tον γνωρίσαμε από: Η γενιά των μιλένιαλς τον έμαθε στο ρόλο του σμηνάρχου στους Δύο Ξένους (1997), άντε και από μερικές ακόμα guest συμμετοχές που έκανε εκείνη την εποχή. Πόσα λίγα ξέραμε. 

Το ξεκίνημα του: Έπαιξε στην θρυλική ταινία «Happy Day» του Παντελή Βούλγαρη, μαζί με τον Κωνσταντίνο Τζούμα και πολλούς ακόμα σπουδαίους ηθοποιούς. Έπειτα στην «Παραγγελιά» του Παύλου Τάσιου, δίπλα στον Αντώνη Αντωνίου και τον Αντώνη Καφετζόπουλο.

Επίσης, στην τηλεταινία «Vaincre a Olympie», μαζί με τους Ζαν Μορώ και Πάνο Μιχαλόπουλο, στο «Βασικά... Καλησπέρα σας: Οι ραδιοπειρατές» και μέχρι να τον δούμε για πρώτη φορά στην ιδιωτική τηλεόραση έκανε πολλές, πάρα πολλές βιντεοταινιές.

Α! Και τα θρυλικά «Καθημερινά» του Γιάννη Δαλιανίδη, την πρώτη εκδοχή των ιστοριών που είδαμε στο «Ρετιρέ».

Η Παναγιώτα Βλαντή στη «Λυγερή» (1994)

παναγιωτα βλαντη
Η Παναγιώτα Βλαντή στη «Λυγερή».

Την γνωρίσαμε από: S1ngles και Κόκκινο Κύκλο.

Το ξεκίνημα της: Πέρασε από τα Καλλιστεία στα τέλη της δεκαετίας του '80, όμως ήταν προορισμένη για κάτι ακόμα πιο φωτεινό. Η «Λυγερή» ήταν βασισμένη σε μυθιστόρημα του Ανδρέα Καρκαβίτσα.

Ας διαβάσουμε μια σύνοψη της σειράς, στην οποία συμπρωταγωνιστούσε και η Αλεξανδριανή Σικελιανού: 

Το ημερολόγιο γυρίζει σχεδόν έναν αιώνα πίσω και μεταφερόμαστε στα Λεχαινά της Ηλείας του 1889, όπου ένας ερωτικός πόθος καίει την καρδιά της Ανθής (της Λυγερής του χωριού με το υπέροχο σώμα). Κεντρικά πρόσωπα είναι η Λυγερή, η Βασιλική, ο Γιώργης και ο Νικολός.

Οι δύο κοπέλες αγαπούν τον Γιώργη, όμως εκείνος τρέφει μεγάλο πάθος μόνο για την όμορφη Ανθή. Πολλά, όμως, θα αλλάξουν, όταν εμφανιστεί στο χωριό ένας άξεστος χωριάτης, ο Νικολός, που θα αναστατώσει τον τόπο με τον εμπορικό του δαιμόνιο και θα δώσει τέλος στην ερωτική ιστορία. Το τέλος απροσδόκητο ή κοινωνικά αναμενόμενο;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.