Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σπέτσες
    Fri 22°C
    Clouds

    Στις Σπέτσες… για την Αρμάτα

    ΣΠΕΤΣΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Στις Σπέτσες… για την Αρμάτα

    Ένας παραπάνω λόγος για να επισκεφθείτε το νησί

    Είναι από τους αγαπημένους προορισμούς Ελλήνων και Ξένων τουριστών, καθώς η αρχιτεκτονική των κτισμάτων του, ο κοσμοπολίτικος αέρας και η ιστορία που κρύβει, δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για διακοπές. Σφύζοντας από ζωή 12 μήνες το χρόνο, οι Σπέτσες απογειώνονται και δέχονται χιλιάδες κόσμου κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, όπου λαμβάνει χώρα η περίφημη «Αρμάτα». 

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή του νησιού που διοργανώνει ο  Δήμος Σπετσών, κάθε χρόνο, τιμώντας  την κορυφαία εκδήλωση ηρωισμού των Σπετσιωτών, τη Ναυμαχία των Σπετσών που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1822 και η οποία έχει καταγραφεί ως ένα από σημαντικότερα γεγονότα της Επανάστασης του 1821. 

    travelgo image

    Φέτος, οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και το ενδιαφέρον θα προσελκύσει και πάλι η αναπαράσταση της ένδοξης Ναυμαχίας, με την πυρπόληση ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας, την ταυτόχρονη εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων και την πανδαισία πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών.

    Εκτός των προαναφερθέντων, η «Αρμάτα» μπορεί να γίνει η αφορμή για να εξερευνήσετε ένα πανέμορφο μέρος όπως οι Σπέτσες που ξυπνούν εικόνες άλλης εποχής! Με σήμα  κατατεθέν τις άμαξες με τους γραφικούς αμαξάδες να περιμένουν καρτερικά, από νωρίς το πρωί, να σας μεταφέρουν στα περισσότερα σημεία της πόλης, η περιήγησή σας στο νησί είναι διαφορετική από αυτές που έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα. 

    6+1 πράγματα που πρέπει να κάνετε & να δείτε στο νησί

    • Απολαύστε τη ρομαντική σας βόλτα με άμαξα, περνώντας από το Παλιό Λιμάνι, τον Άγιο Νικόλαο, τη Ντάπια, και δείτε τις Σπέτσες με άλλα μάτια. 
    • Γύρω από την  Ντάπια, το σημερινό λιμάνι, βρίσκεται το εμπορικό κέντρο των Σπετσών. Περάστε μπροστά από το «Ποσειδώνιο», ένα από τα πλέον ιστορικά κτίρια και ξενοδοχεία, που διατηρεί όλη την παλιά του αίγλη και την εξαίσια αρχιτεκτονική του. 

    travelgo image

    • Στην κεντρική πλατεία στην οποία πραγματοποιούνται όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις του νησιού, δεσπόζουσα θέση έχει το επιβλητικό άγαλμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.
    • Η βόλτα πρέπει να συνεχιστεί στο παλιό εργοστάσιο-νηματουργείο του Δασκαλάκη, το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα πανέμορφο οικιστικό συγκρότημα, στο υπέροχα διατηρημένο παραδοσιακό κτίσμα του Δημαρχείου του νησιού, στο φημισμένο εκπαιδευτικό συγκρότημα της Αναργύρειου-Κοργιαλένειου Σχολής, μεγαλύτερο των Βαλκανίων. 
    • Νότια των σχολών, μπορείτε να ανέβετε στον Προφήτη Ηλία, την ψηλότερη κορυφή των Σπετσών, από όπου η θέα κόβει την ανάσα.
    • Οι Σπέτσες ξεχωρίζουν και για τα μοναδικά αρχοντικά περασμένων αιώνων. Επισκεφθείτε το εξαίσιο διώροφο, νεοκλασικό, λιθόκτιστο του ευεργέτη των Σπετσών Σ. Ανάργυρου, με τις δύο αιγυπτιακές σφίγγες να δεσπόζουν δεξιά και αριστερά της εισόδου, αλλά και το αρχοντικό της ηρωίδας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας με το μοναδικό σκαλιστό ταβάνι στη μεγάλη σάλα, που λειτουργεί ως μουσείο. 
    • Το παλιό λιμάνι σφύζει από ζωή και είναι από μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε! Μπαράκια για ποτό, ταράτσες με αισθητική και απίθανα κοκτέιλ, εστιατόρια με γκουρμέ πιάτα, γραφικά ταβερνάκια και μικρές γωνιές για street food και γλυκά, καλύπτουν κάθε γούστο. 

    EXTRA TIP: Αν ο καιρός είναι σύμμαχός σας, κάντε τη βουτιά σας στην Αγία Μαρίνα, περίπου 2 χιλιόμετρα από την Ντάπια, στον Άγιο Νικόλαο, στην Αγία Μάμα, ή στη ξακουστή παραλία της Κουνουπίτσας. 
     

    Στις Σπέτσες… για την Αρμάτα
    Στις Σπέτσες… για την Αρμάτα
    Στις Σπέτσες… για την Αρμάτα
    Στις Σπέτσες… για την Αρμάτα
    Στις Σπέτσες… για την Αρμάτα
    Στις Σπέτσες… για την Αρμάτα
    Στις Σπέτσες… για την Αρμάτα

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider