Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σπέτσες
    Fri 22.2°C
    Clouds

    4 λόγοι για να ετοιμάσεις βαλίτσες για τη Spetses Classic Yacht Regatta

    ΣΠΕΤΣΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    4 λόγοι για να ετοιμάσεις βαλίτσες για τη Spetses Classic Yacht Regatta

    Έφτασε η ώρα για τον πιο όμορφο και ξεχωριστό ιστιοπλοϊκό αγώνα που διεξάγεται στην Ελλάδα

    Όσες φορές και να έχεις πάει στις Σπέτσες, ποτέ δεν είναι αρκετές. Η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, οι βόλτες στην Ντάπια και στο Παλιό Λιμάνι, αλλά και τα μοναδικά αθλητικά events, στα οποία συμμετέχουν χιλιάδες αθλητές και επισκέπτες, είναι οι λόγοι που μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στο όμορφο «νησί των αρωμάτων».

    Αυτό τον μήνα, ο Διεθνής Αγώνας Κλασικών και Παραδοσιακών Σκαφών Σπετσών (Spetses Classic Yacht Regatta, SCYR)- ο δημοφιλέστερος αγώνας στο είδος του στη χώρα μας, με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας - μας δίνει την καλύτερη αφορμή για να επισκεφθούμε το νησί. Από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου, για 9η συνεχόμενη φορά, ιστιοπλόοι από κάθε γωνιά της γης θα πλεύσουν στις Σπέτσες για έναν αγώνα κλασικών και παραδοσιακών σκαφών!

    Εμείς θα είμαστε εκεί για να απολαύσουμε το θέαμα και για αυτό σου δίνουμε 4 καλούς λόγους για να κάνεις και εσύ το ίδιο!

    travelgo image

    Το Spetses Classic Yacht Regatta αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία να κάνεις ολιγοήμερες διακοπές σε ένα κοντινό και πανέμορφο νησί και ταυτόχρονα να απολαύσεις τη μοναδική εμπειρία ενός ξεχωριστού αθλητικού event. Κάνε εικόνα στο μυαλό σου αυτή τη σκηνή: Καλοκαίρι, κοσμοπολίτικος αέρας, χαρούμενος και γεμάτος ενέργεια κόσμος να βολτάρει ανάμεσα σε επιβλητικά καπετανόσπιτα από την Ντάπια μέχρι το παλιό λιμάνι και υπέροχα σκάφη να ανοίγουν πανιά στο Μπογάζι των Σπετσών (το πέρασμα ανάμεσα σε Σπέτσες και Κόστα). Υπάρχει τίποτα καλύτερο;

    travelgo image

    Η bwin είναι για πρώτη φορά φέτος χορηγός στο Spetses Classic Yacht Regatta. Κάθε χρόνο συμμετέχουν ιστορικά σκάφη και εξαιρετικοί αθλητές που έχουν διακριθεί παγκοσμίως, καθιστώντας το Spetses Classic Yacht Regatta 2019 έναν από τους σημαντικότερους αγώνες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Η στρατηγική της bwin είναι να στηρίζει τέτοιους αγώνες που προάγουν τον κλασικό αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι. Αν κρίνουμε από την τελευταία διοργάνωση του Spetsathlon που έλαβε χώρα τον Μάιο, η επιτυχία είναι δεδομένη. Δεν έχεις παρά να ετοιμάσεις βαλίτσα και να ακολουθήσεις τη bwin στις Σπέτσες!

    travelgo image

    Θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις σπάνια σκαριά από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κλασικά σκάφη, παραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές λέμβοι και οικογενειακές λέμβοι-dinghies συναγωνίζονται με φόντο το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού και το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, προσφέροντας μεγάλες συγκινήσεις και πλούσιο ανταγωνισμό. Είτε μέσα από τη θάλασσα είτε από την Ντάπια, το θέαμα σε ανταμείβει κάθε χρόνο.

    travelgo image

    Η φετινή διοργάνωση γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή. Εκτός από τις συναρπαστικές αγωνιστικές δράσεις του τετραημέρου, φέτος θα εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο ο ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός του Race Village που πέρυσι αποτέλεσε πόλο έλξης τόσο για τους πολυάριθμους επισκέπτες του νησιού όσο και για τους συμμετέχοντες στο SCYR, με το σύνολο των απονομών του θεσμού να πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία του νησιού. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μοναδικά διαδραστικά activations που θα έχουν εμπνευστεί οι χορηγοί του Αγώνα. Μία ακόμα φετινή καινοτομία του Spetses Classic Yacht Regatta είναι η συνεργασία με το Sailors for the Sea, τον μοναδικό διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Ναυταθλητικών Αγώνων ως «καθαρών αγώνων». Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να συμμετάσχει ο αγώνας στο πρόγραμμα Clean Regattas λαμβάνοντας πιστοποίηση gold από το Sailors for the Sea ως ένας αειφόρος αγώνας που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider